NL | EN
Attend
on Facebook
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Yellow Lounge

Met: Iris Hond, Tijl Beckand, Matangi Quartet

do 11 okt

Yellow Lounge

vvk € 10 | deur € 10 | concert
21.00 - 01.00 | deuren open 20.45

Sterren uit de klassieke muziekwereld en cutting edge DJ’s in een industriële clubsetting: elektronisch vs. klassiek

Iris Hond (Piano)
Tijl Beckand
DJ Cle (DJ)

Iris Hond

De carrière van de vijfentwintigjarige Iris Hond – die in 2011 cum laude afstudeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag – heeft door haar optreden in de Tiende van Tijl (TV programma over klassieke muziek, gepresenteerd door Tijl Beckand) najaar van 2011 vleugels gekregen.

Op 28 september verscheen haar eerste soloalbum, met werken van Chopin, Janacek, Rachmaninov, Scriabin en Tiersen. Zij weet niet alleen het traditionele publiek aan te spreken, maar is ook in staat om een geheel nieuw publiek te winnen door met haar vleugel op wielen de straat op te gaan. Het maakt haar niet uit of dat in Amsterdam of New York is. Dit najaar is Iris Hond Ambassadrice van Aangenaam Klassiek campagne en is zij wederom te horen en te zien in de Tiende van Tijl.
 
Tijl Beckand

Tijl Beckand is behalve cabaretier en televisiepresentator ook een vervent liefhebber van klassieke muziek. In zijn klassieke muziekprojecten (De Tiende van Tijl TV, Tijl ♥ Klassiek albums) biedt hij de kijker/luisteraar een verrassend en onconventioneel inkijkje in de wereld van de klassieke muziek. Hij voorziet bekende en minder bekende muziekstukken van zijn eigen verhaal, soms ontroerend, soms geestig, altijd persoonlijk. Voor zijn Tijl♥ Klassiek debuutalbum ontving Tijl onlangs een gouden award. Het tweede album, “Muziek tussen Aarde en Hemel”, is net verschenen. “Waan je midden in een paradijselijk landschap of vlieg door de ruimte naar de maan en verder. Van de oerknal tot nu: muziek tussen aarde en hemel.”, aldus Tijl Beckand.
 
Matangi Quartet

Het Matangi Quartet werd opgericht in 1999, tijdens de studie van de jonge musici aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Rotterdams Conservatorium. In 2003 voltooide Matangi de tweejarige voltijdopleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie onder leiding van Stefan Metz (cellist Orlando Kwartet). In het kader van de academie kreeg het Matangi Quartet les van wereldberoemde musici waaronder de leden van het Amadeus Kwartet. Verder werd het kwartet enkele jaren intensief begeleid door Henk Guittart (altviolist Schönberg Kwartet). Matangi neemt regelmatig deel aan avontuurlijke crossover-projecten en trad onder meer op met cabaretiers. Met deze baanbrekende uitstapjes buiten de klassieke muziek slaagt Matangi erin een nieuw publiek warm te maken voor het strijkkwartet.