NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

De Naaister

Geselecteerd voor het Amsterdam Fringe Festival 2012

ma 03 sep

De Naaister

vvk € 6 | deur € 7 | performance
22.00 - 23.30 | deuren open 22.00

Een auditieve installatie performance van Eva Schippers a.k.a. She-Man. In een donkere, industriële ruimte werken naaisters, op hoge snelheid stukken stof aan elkaar naaiend. Het lichtje van de naaimachine verlicht enkel de zwetende gezichten en snel bewegende handen van de vrouwen.

Chakk-A-chikk-A-chackk-A-chikk-a-chak-a-chak-chak-a-chak-akk-chak, het geluid van de machines word een intens, atonaal ritme, een zintuiglijke ervaring van omgevingsgeluiden in het duister. Elk werkstation en elk gereedschap is apart versterkt: Je hoort de snip, snip van de schaar, abrupt afgebroken gesprekken, onduidelijk gemompel van de radio op de achtergrond...
           
Tijdens het produceren van ondefinieerbare textiele objecten, proberen we onze persoonlijke ervaringen te ontwarren en stil te staan bij momenten in ons leven waar we het gevoel van urgentie niet kunnen onderdrukken. Heb jij wel eens iemand gered?
 
Dit project is ontstaan samen met de performers, geconstrueerd en vormgegeven door dialoog, ontmoetingen en repetities. Dialogen rondom thema's als het benoemen van het gevoel van urgentie in je leven. Onze ambities en hoe we dit leven ervaren met haar nadruk op het produceren. Een performance die soms grappig, soms luid, soms prangend, maar nooit hetzelfde is.
 
Concept: Eva Schippers
Uitvoering en inhoud: anonieme groep performers

( Let op: in deze voorstelling wordt engels gesproken)

3, 4, en 5 september om 22.00
Op 4 en 5 september kan er vooraf gegeten worden in het restaurant en bieden wij u een speciaal theatermenu aan voor 27,50 pp.
Entree: 10 euro