NL | EN
Attend
on Facebook
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Stedelijk @ Trouw / De Verdieping

Hear It! #2 - Playing the building - Met oa. Alva Noto (live), Marina Abramović, Gary Hill, Bruce Nauman

do 19 apr

Stedelijk @ Trouw / De Verdieping

vvk € 15 | deur € 15 | trouwe honden € 14 | club
20.00 - 01.00 | deuren open 19.00

Het Stedelijk Museum en Non-fiction organiseren voor de tweede keer een avond over en met geluidskunst, als onderdeel van de serie Temporary Stedelijk 3 – Stedelijk @ Trouw/De Verdieping in TrouwAmsterdam. Toonaangevende kunstenaars en musici reageren op de vraag: hoe klinkt een gebouw? Met live optredens en installaties van o.a. Alva Noto (live), Machinefabriek, Jacob Kirkegaard, Sarah van Sonsbeeck, Mark Bain, Alexandra Duvekot, Peter C. Simon en bijzondere collectiepresentaties van het Stedelijk in De Verdieping.
 
Vanwege de drukpersen die ooit in TrouwAmsterdam stonden, is het gebouw zo goed geïsoleerd dat het een bijzondere akoestiek heeft gekregen. Tijdens Hear It! (Part 2) – Playing the Building, bespelen kunstenaars delen van het hoekige jarenzestig-gebouw om daarmee de ruimtelijke en akoestische eigenschappen van de indrukwekkende architectuur, die ooit voor machines werd neergezet, hoor- en zichtbaar te maken.
 
De clubzaal van TrouwAmsterdam, het restaurant, De Verdieping, De Hal en de machinekamer vullen zich met geluiden en installaties die de architectuur verklanken en verbeelden. Daarnaast duiken video- en geluidswerken op uit de collectie van het Stedelijk Museum van o.a. Bruce Nauman, Gary Hill en Marina Abramović op verschillende plekken in het gebouw. Het Nederlands Instituut voor Mediakunst draagt bij aan de avond met een selectie van videowerken die de grenzen van het gebouw oprekken.
 
Hear It! (part 2) – Playing the Building is het vervolg op het succesvolle Hear It!, een avond die werd georganiseerd door het Stedelijk en Non-fiction als onderdeel van Temporary Stedelijk 2 in april 2011. Tijdens deze uitverkochte avond over geluid in de beeldende kunst werd een ‘playlist voor het Stedelijk’ gepresenteerd met optredens van o.a. Paul Panhuysen, Claron McFadden en Carl Michael von Hausswolff, en werken van Dick Raaymakers, Pierre Bastien en La Monte Young.
 
Playing the Building is een spraakmakend experiment waar geluid, kunst en architectuur elkaar op speelse wijze ontmoeten!
 
Deelnemende kunstenaars: Marina Abramović (RS), Alva Noto (DE), Mark Bain (USA), François Dey (CH)& Alexandros Papamarkou (NL), Valie Export (AUS), Iain Forsyth (UK) & Jane Pollard (UK) Gary Hill (USA), Jacob Kirkegaard (DK), Machinefabriek (NL), Bruce Nauman (USA), Peter C. Simon (PL), Sarah van Sonsbeeck (NL), Charlemagne Palestine (USA), Zeno van den Broek (NL), Phonophani (NO), Krampfhaft (NL).