NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Groei je eigen aubergines

tijdens Trouw's Last Summer

Groei je eigen aubergines

10-07-2014 | 13.57

Het is onze laatste zomer. Met ook de tijdelijkheid van het restaurant in het achterhoofd leek het ons leuk om één van onze favoriete gerechten door de jaren heen met jullie te delen. De aubergine is onze 'evergreen', hij staat altijd bij ons op de kaart. Wij missen de heerlijke aubergine van Simo nu al, dus tijd dat we je leren hoe je deze zelf kan maken zodat je hier altijd van kan blijven genieten. 
Tijdens onze laatste zomer kan je in ons restaurant gratis een zakje ophalen met auberginezaadjes, een turftabletje en een kweekbeschrijving. Zijn de aubergines volgroeid? Dan wordt het tijd om het recept hieronder een keer uit te proberen: aubergine met feta, peterselie en knoflook!

Ingrediënten


6 aubergines, 1 bosje bladpeterselie, 2 teentjes knoflook, 1 citroenschilletje, 2 dl olijfolie, 200 gram feta, peper en zout

Bereidingswijze

Peterselie-saus
Was de peterselie en doe de helft samen met de knoflook, het citroenschilletje en een klein scheutjes olijfolie in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer). Draai dit helemaal fijn. Doe nu de rest van de peterselie erbij en voeg al draaiende de rest van de olijfolie toe. Breng het op smaak met peper en zout.

De aubergines poffen
Snij de schil rond de steel van de aubergines in tot net op het vruchtvlees. Maak vier kleine sneetjes over de lengte van de aubergines. Smeer ze in met een drupje olijfolie en een beetje zout. Pof ze 25 á 30 minuten op 220 graden in de oven. Laat de aubergines lauwwarm worden. De schil is er nu makkelijk af te halen.

De aubergines kunnen zowel warm of op kamertemperatuur geserveerd worden. Snijd de aubergines vanaf de steel overlangs. Schenk de peterselie-saus over de aubergines en brokkel de feta eroverheen. Eet smakelijk!