NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Eten en nog veel meer!

Eten en nog veel meer!

17-06-2014 | 12.32

Bij een Food Bazaar denk je meteen aan heel veel eten. En dat klopt ook, we hebben burgers, pizza's, Koreaans, vegan, glutenvrij, ijs, zoetigheden, kazen, dranken en nog veel meer...Maar er is zoveel meer wat je met eten kan doen dan alleen je buikje vullen. Zo schreven we eerder al over de Food Chain Installation van Itamar Gilbao die bij ons te zien is op de vide. Hier nog een aantal highlights van 19 juni die je kan inlassen als rustmomentje voor je maag.

Korte Food films kijken bij Cineville
Op de Food Bazaar worden niet alleen je smaakpapillen geprikkeld. In de Cinevan, het piepkleine mobiele bioscoopje van Cineville, zie je ontroerende, bizarre en magische korte films met als bindend thema: eten. Denk aan shorts gemaakt over eten en met eten in de hoofdrol. Verwacht energieke shortfilms of juist wat shockerende. Illustratrices Saskia Haex en Marianne Lock zeefdrukken prachtige katoenen tasjes en bezoek je de Cinevan met je Cinevillepas, dan krijg je gratis zo'n leuke tas (op=op).

Nieuwe en oude aflevering van De Wilde Keuken
Wouter Klootwijk resit stad en land af om de verhalen de te horen achter voedels en de productie hiervan. Hij verruilde zijn keuken voor een schaftkeet op wielen en sinds 2010 trekt de Wilde Keukenploeg door Nederland. Zo bezoeken ze boeren, bakkers, slagers, vissers en chefs van eethuizen, die zorgen voor de meest fantastisch lekkernijen en verhalen. Nieuwe en oude afleveringen van De Wilde Keuken kan je bekijken op ons clubpodium.

Shoppen naar nieuw keukengerei bij In My Kitchen en Reset SlowJuicers
Om goed te kunnen koken, heb je ook goede spullen nodig in de keuken. In My Kitchen heeft al sinds 2005 een ruime kookwinkel in Amsterdam Oud-West. Op donderdag 19 juni brengen zij prettige keukenspullen, maar ook handige hebbedingen en originele cadeaus uit verschillende werelddelen naar de Bazaar. Van tongstrelende Australische olijfolie tot frisse Vlaamse champagneazijn. Maar ook professioneel keukengerei, kookboeken en servies. Ze worden vergezeld door Reset SlowJuicers die, je raad het al, verschillende slowjuicers verkopen en demonstreren. Je kan natuurlijk ook wat van die sapje proeven, helemaal top!

Kookboeken van de Kookboekenhandel en de American Book Center
De kookboekenhandel (sinds 1977!) is voor de foodies onder ons al jaren een begrip. Ze hebben een grote collectie aan kookboeken die ze bestellen over de hele wereld. Keukens uit verschillende werelddelen in allerlei talen, echt een super collectie.
American Book Center komt met verschillende Do-It-Yourself kookboeken. Van zelf leren fermenteren, bierbrouwen of juicen tot boeken over ferementeren en nog veel meer!

Blaumaschine ontwerpt groenten
Ontwerpstudio Blaumaschine zag in oktober dit jaar het levenslicht en draait sindsdien op volle toeren. Dirma Janse en Carlijn Seves studeerden beiden aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten Zwolle, waar ze in 2012 afstudeerden. Carlijn als illustrator, Dirma als grafisch ontwerper. Carlijn combineert haar schilderwerk met fotografie, Dirma is als webdesigner gefascineerd door het web en zijn ontelbare mogelijkheden. Ze zien het maken van een website als het vertellen van een verhaal, of het maken van een kunstwerk. Dirma en Carlijn streven er naar een wereld te creëren, die past bij de klant. Naast de ontwerpstudio runnen ze een webshop en organiseren regelmatig exposities. Op de Food Bazaar zullen zij onder andere met zich meebrengen: ansichtkaarten van de serie 'Ode aux Légumes' en 'Ode aux Fruits', receptenkaarten, tomaten en peperplantjes inclusief recept.

Dit en nog veel meer staat er op donderdag 19 juni op de Food Bazaar. Na de Food Bazaar kan je ook nog 'ns gelijk door om lekker te dansen op de Huis Rave van Boye & Roel boven in de clubzaal. Tot dan!