NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

/entrée & Concertgebouw presenteren Lebet String Quartet op de Muziek Bazaar

/entrée & Concertgebouw presenteren Lebet String Quartet op de Muziek Bazaar

17-01-2014 | 10.50

Op 31 januari organiseren we een grootse Muziek Bazaar. Ook klassieke muziek kon wat ons betreft niet ontbreken. Op uitnodiging van /entrée, de jongerenvereniging van Het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest speelt het Lebet String Quartet op 31 januari in Trouw tijdens de Muziek Bazaar.

Lebet String Quartet is een jong en opkomend strijkkwartet in de Nederlandse en Europese klassieke muziek scene. Het kwartet, opgericht in oktober 2012, bestaat uit vier jonge Conservatorium studenten uit Rotterdam en Utrecht. Kristie Su (viool), Myrto Moraitou (viool), Floor Feleus (altviool) en Alberto Muñoz Vicente (cello). Het kwartet is vernoemd naar de bekende hedendaagse Italiaanse vioolbouwer Claude Lebet. 

Op 31 januari speelt het kwartet werken uit het derde strijkkwartet van Dmitri Shostakovich. Shostakovich was een Russische pianist en componist, en een van de meest invloedrijke componisten van de twintigste eeuw. Gedurende zijn leven schreef de componist 15 symfonieen en vele werken voor kamermuziek. Veel van deze werken werden geschreven onder zware druk en controle door de Russische overheid en door Josef Stalin. Het derde strijkkwartet schreef Shostakovich in 1946, vlak nadat zijn 9e symfonie werd gecensureerd (verboden) door de Sovjet autoriteiten. Het stuk kreeg na zijn première in Moskou een vloed aan kritiek over zich heen. Shostakovich zou in het stuk gecodeerde ondermijnende berichten tegen Stalin verwerkt hebben.

Het Lebet Quartet staat op 31 januari op de Muziek Bazaar, waar ze gedurende de avonden op verschillende plekken in ons pand zullen spelen. Entree is gratis!