NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Qindek: Terug naar de essentie

Qindek: Terug naar de essentie

17-12-2013 | 10.39

Messcherpe hi-hats, hypno-synths gecombineerd met duistere ondergrondse industriegeluiden, samengesmolten tot technologische oase vol duistere verhaallijnen. Nederland is een producer en live act rijker, wiens eerste release tot buiten de landsgrenzen neerstreek in het afgelopen jaar.  

Darko Esser was de man die opnieuw een talent uit het oosten des lands oppikte en via zijn eigen Wolfskuil-label een kans bood om muziek uit te brengen op vinyl. Onder andere Rolando, Norman Nodge, Ben Sims & Âme hebben de eerste plaat van Qindek in hun sets verwerkt. Outbreak EP (WOLF026) bleek de definitieve doorbraak van Qindek, wiens visie ruim twee jaar terug volledig werd gefocust op techno.
 
De in Deventer wonende producer maakt al een decennia lang muziek. In 2011 werd de drang richting techno meer en meer intens en was de boodschap voor hemzelf was duidelijk: terug naar de essentie van elektronische muziek. De lange weg naar het tijdloze werd ingezet, waarmee een studio-uitbreiding met de nodige machines tot stand kwam. Ook kwam er voor Qindek een uniek optreden langs dit jaar op het 4D-geluidssysteem in het Bimhuis tijdens ADE 2012 samen met onder andere Peter van Hoesen.

Inmiddels zitten er drie nieuwe releases in de pijplijn en heeft hij goed contact met onze resident Sandrien, die menige Qindek-tracks draait in haar dj-sets. Leuk om te weten: via zijn website heeft hij sinds kort een eigen bandcamp opgezet, waarin toolkits kunnen worden aangeschaft voor het symbolische bedrag van slechts 1 euro. Op zaterdag 21 december staat Qindek voor het eerst live in Trouw tijdens Imprint met Dario Zenker, terwijl Kangding Ray live met Patrice Bäumel De Verdieping overneemt.