NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Dolly in Berlin

Interview met Steffi

Dolly in Berlin

13-12-2013 | 14.13

Steffi’s track ’Yours’ (gereleased in 2011, met vocals van Virginia) gaat bij mij toch wel een paar keer per week aan. Het is een heerlijke, warme houseplaat waar ik veel goede herinneringen aan heb. Met schaamrood op mijn kaken moet ik hier melden dat ik Steffi pas dit jaar voor het eerst heb horen en zien spelen, tijdens Trouw & LET op Zondag met Pasen. Haar rauwe en beukende house gaf die avond een warme en intieme sfeer, waarmee ze iedereen op bijzondere wijze inpakte. Vanaf dat moment was ik echt verkocht. Een tijdje terug ontdekte ik haar Labyrinth ssg special mix en ook die gaat vaak aan. Maar deze lofzang zal voor velen onnodig zijn om deze zondag naar Steffi’s Trouw op Zondag avond in Trouw te komen.   

Je hebt zondag The Oliverwho Factory live uitgenodigd voor jouw avond in Trouw. Waarom heb je specifiek voor hen gekozen?
Jaren geleden stuitte ik bij Clone op een aantal platen van The Oliverwho Factory. Ik vond het zulke fascinerende muziek. Een gekke mix tussen house en techno, met hele aparte vocals. Ik kon het niet echt plaatsen, maar het heeft mij vanaf dag 1 niet meer losgelaten. Vorig jaar heb ik ze uiteindelijk benaderd of er interesse was om wat voor mijn label Dolly te doen. Tot mijn verrassing waren ze daar heel enthousiast over en stuurde ze mij twee versies van 'Before’. Een dikkere bom had ik mezelf niet kunnen wensen. Afgelopen mei stond ik voor het eerst op DEMF/Movement in Detroit en hadden we de kans om elkaar te ontmoeten. Een van de vragen was of ik kans zag hen ooit naar Amsterdam te halen. Toen Trouw mij de mogelijkheid bood om een mooie line-up samen te stellen, was de keuze snel gemaakt. Nog heel weinig mensen hebben de kans gehad ze live aan het werk te zien. In alle eerlijkheid vind ik het een van de meest ondergewaardeerde acts uit Detroit. Ik ben superblij dat ik samen met hen een aantal leuke gigs in Europa speel in december. 

Ook heb je DVS1 op het programma staan. 
DVS1 heeft voor veel mensen geen introductie meer nodig. Hij gaat als een speer. Ik deel zijn obsessie voor muziek en de liefde voor vinyl. Zak is een enorm getalenteerde artiest, met een no-nonsense instelling en een van de weinige techno dj's die een zeer uitgesproken idee heeft over het vak. Ook heeft hij een goede, brede smaak voor muziek. Hij volgt heel sterk zijn eigen pad en daarvoor heb ik heel veel waardering. We waren al een tijdje op zoek naar een datum om samen te kunnen spelen. Het viel mooi op zijn plek voor deze gelegenheid.

Je bent net terug van een tour door de VS en Zuid-Amerika, samen met Virginia. Hoe heb je de clubbeleving aan die kant van de wereld ervaren?  
Ik ben al een aantal keren op verschillende plekken in de VS geweest. Dat is altijd heel spannend voor mij. Mijn inspiratie haal ik al lange tijd uit Amerikaanse disco, electrohouse en techno. De scene daar heeft op een gegeven moment een enorme klap gekregen toen R&B de overhand nam. Godzijdank is er toch weer een ommekeer gekomen en zijn er een aantal hele goede feesten en clubs ontstaan, die echt de focus hebben op kwaliteitsmuziek. In het begin merkte ik wel dat mensen nog een beetje op zoek waren. Dat ze niet zo sterk reageerden op bepaalde muziek in vergelijking met Europa. Maar tijdens deze tour merkte ik een heel groot verschil met twee jaar geleden. Er komen de laatste paar jaar ook veel nieuwe interessante labels en producers uit de VS bovendrijven. 

Wat staat er voor jou op stapel in de komende maanden?
De komende twee weken een kleine minitour met The Oliverwho Factory en natuurlijk de Oud & Nieuw hysterie in Berghain, waar ik buiten mijn gig in Panorama Bar mijn jaarlijkse discoset in Laboratory doe. In januari en juli heb ik compleet vrij genomen en duik ik de studio in: mijn tweede album komt in november 2014 uit en daar ben ik voorlopig heel erg druk mee. Verder ligt de focus in 2014 op mijn label Dolly en staan er een aantal label showcases gepland. 

Trouw gaat haar laatste jaar in. Omschrijf, als je wilt, wat voor jou het Trouw-gevoel inhoudt.
Ik wil daar sowieso niet echt te lang over nadenken. Ik krijg een beetje een naar gevoel als ik aan het feit denk dat het over een jaar al weer voorbij is. Maar mijn ultieme Trouw-gevoel is toch wel die zalige fles prosecco! Misschien mag ik dan tevens nog van de gelegenheid gebruik maken om de groeten te doen aan mijn familie en de hele Trouw-crew ontzettend hartelijk te danken voor de enorme gastvrijheid, liefde en support vanaf dag één dat ik Amsterdam voor Berlijn heb verruild! Tot zondag, ik heb er enorm veel zin in!

Tekst: Dennis de Vogt