NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Het verhaal achter AERA009

Win Kirk Degiorgio's EP and guestlist

Het verhaal achter AERA009

01-10-2013 | 19.28

Op 5 oktober ziet de nieuwste EP van Kirk Degiorgio (AERA009) zijn release op de avond van Indigo Aera. Het speciale aan deze release is dat er 'n heel apart verhaal aan ten grondslag ligt...

Begin dit jaar ontdekte Kirk een aantal verloren tracks toen hij aan het zoeken was in een doos vol oude DAT tapes. Voor meer dan twee decennia dacht Kirk dat de DATs in die doos digitale kopiëen bevatte van de vele platen die hij had verkocht. Maar in de doos vond hij ook een tape die als APPLIED RHYTHMIC TECHNOLOGY Volume 1. was gelabeld. Kirk wist meteen dat dit een lang verloren tape was aangezien hij de volumes 2 t/m 4 had, maar de eerste nooit had gevonden.

Sommige van de track titels in de insert sleeve van de tape kwamen hem bekend voor. Maar er waren ook een paar titels die Kirk na 22 jaar niet meer herkende. In de overtuiging dat deze onbekende titels van unreleased tracks ooit bedoeld waren om uitgebracht te worden, stuurde Kirk de tape naar zijn techno producer en master engineer. Die zette de tracks om naar WAV-bestanden en nadat Kirk naar de tracks had geluisterd, dacht hij meteen aan de "Lost Archive" series van Indigo Aera. De rest is geschiedenis.

De tracks die worden gereleased op Indigo Aera zijn in 1991 opgenomen. Hij zei zelf hierover: "I know they were recorded later in 1991 as I can clearly recognize the Roland TR808 that I purchased that summer. I had also acquired some of Derrick May's equipment at this time and the production is slightly more confident than the early tracks."

Deze vrijdag staat Kirk Degiorgio samen met Jasper Wolff & Maarten Mittendorff in Trouw op Indigo Aera. Omdat de avond in het teken staat van de negende release van het label, geven we 2 van de 88 unieke exemplaren weg van Kirk's AERA009 EP plus 2x2 gastenlijst plekken voor de avond zef! 

Wat moet je doen om deze prijzen te winnen? Stuur een e-mail naar win@trouwamsterdam.nl voor vrijdag 4 oktober 15:00 met daarin het antwoord op deze vraag: onder welk alter ego bracht Kirk Degiorgio zijn meeste releases uit? De winnaars zullen vrijdagmiddag bericht krijgen.