NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Mad scientists

Discovery Festival in Trouw

Mad scientists

16-09-2013 | 19.30

Discovery Festival is een vooruitstrevend nachtfestival dat draait om de kick van nieuwe dingen ontdekken. Op vrijdag 27 september vindt het festival plaats hier in Trouw en Bartaku is één van de onderzoekers die Discovery Festival als hun speeltuin gebruiken.

De beste wetenschappelijke ontdekkingen zijn vaak toevallige uitkomsten van ludieke, omslachtige creatieve ideeën. De artiest Bartaku baseert zijn onderzoek op zijn bewondering voor wetenschap en technologie, en gebruikt zonnecellen om intuïtief te zoeken naar nieuwe manieren om energie op te wekken. Tijdens zijn experimenten op Discovery Festival maakt hij gebruik van jouw meest gevoelige orgaan: je tong.

De experimenten van Bartaku draaien om de transformatie van licht-energie naar elektrische energie. Zo kan je op Discovery Festival leren om zelf 'digestopias' te creëren door alchemie, kook-en zonne-technologie en design met elkaar te laten versmelten. Na het maken van deze e-tapas, test je het materiaal op je eigen tong.

Naast Bartaku zullen ook andere wetenschappers hun kans grijpen om tijdens Discovery Festival het publiek bij hun experimenten te betrekken. Verwacht dan ook een nacht vol experimenten met taal, geluid, netwerken en zelfs met je eigen urine. Je vindt de e-tapas van Bartaku op 27 september tussen 21.00 uur en 24.00 uur in de Hal naast de Verdieping.