NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Ijsjes maken met een 3D printer

Ijsjes maken met een 3D printer

26-08-2013 | 15.47

Hebben jullie onze heerlijke Trouw ijsjes al geproefd? Sinds kort kan je op ons terras of tijdens een clubnacht genieten van de smaken ananas-kokos, mint of framboos en dat allemaal gegoten in ons vertrouwde logo. Maar hoe worden deze mooie ijsjes gemaakt en wie zitten hier achter...?

Onze ijsjes worden gemaakt door twee hele creatieve dames: Leonie Smelt (ontwerper) en Eva Rennen (conceptdesigner). Zij zijn begonnen met MELT icepops en hun principe luidt dat ze ijsjes maken die elke vorm en smaak kunnen aannemen die je maar kan bedenken.

Het hele productieproces doen deze jonge ondernemers zelf in hun eigen waterijsjesfabriek. In een inspirerend voormalig schoolgebouw in Amsterdam Oost bedenken ze de vorm, stellen ze de recepten samen, maken ze 3D prints van de mal en vriezen ze de ijsjes in om daarna als warme broodjes verkocht te worden in onze nachtwinkel.

Leonie Smelt en Eva Rennen hebben beide een creatieve achtergrond. Leonie is modeontwerpster en Eva houd zich bezig met product ontwikkeling. Samen hebben ze ongeveer een jaar geleden MELT icepops opgezet, omdat ze waterijsjes eigenlijk maar wat saai vonden, terwijl er zoveel mee kan!

Wat MELT onderscheidt, naast de bijzondere vormen, is het innovatieve productieproces waardoor ze in staat zijn op zeer korte termijn, met lage kosten een nieuw design te ontwerpen en op de markt te brengen. Ze ontwerpen zelf de ijsjes, maken de mallen en produceren de ijsjes. Ze hebben het hele productieproces zelf bedacht en ontwikkelt. Op de Nacht Bazaar laten ze met de 3D printer zien hoe ze onze Trouw ijsjes maken. Deze avond zullen ze ook een nieuwe smaak lanceren.

Entree voor de Nacht Bazaar op 30 augustus is gratis van 19.00 tot 22.00. Vol = vol, dus wees op tijd! Vanaf 23.00 betaal je de entreeprijs voor de club aan de deur.

Fotografie: Ramona Deckers