NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Trouw at Concertgebouw

Trouw at Concertgebouw

24-07-2013 | 12.08

Er staat iets heel speciaals te gebeuren. Op vrijdag 18 oktober zullen wij samen met Het Koninklijk Concertgebouw en /entrée, de jongerenvereniging van Het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest, de krachten bundelen voor één zeer bijzondere avond. Tijdens het Amsterdam Dance Event 2013 delen Henrik Schwarz Instruments, DARKSIDE en Patrice Bäumel eenmalig het podium van de Grote Zaal met Het Nederlands Kamerorkest voor een seated concert. Onze artiesten in de setting van Het Concertgebouw, om zo de grenzen tussen de elektronische en klassieke muziekwereld op te zoeken.
 
Henrik Schwarz kennen jullie natuurlijk als één van de pilaren van het Berlijnse label Innervisions. De laatste jaren heeft Henrik een aanpak ontwikkeld om zijn persoonlijke esthetiek van moderne techno te vertalen naar akoestische kamerarrangementen. Zijn meest recente project heet Henrik Schwarz Instruments, waarbij acht van zijn producties zijn getranscribeerd voor een muziekensemble voor een volledig akoestische luisterervaring. Geen elektronische instrumenten, alleen maar het geluid van blazers, snaren en percussie die zijn nummers spelen in wereldberoemde concerthallen. Dit zal worden uitgevoerd door Het Nederlands Kamerorkest. Zij verzorgen jaarlijks zo’n 25 concerten in Het Koninklijk Concertgebouw. Daarnaast treedt het orkest op in de andere zalen van Nederland en in het buitenland samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest. Op 18 oktober zal het orkest onder leiding van Henrik Schwarz optreden. Dus Henrik Schwarz is de dirigent van deze bijzondere avond.
 
Met Erik Satie en Mulatu Astatke als inspiratiebronnen begon Nicolas Jaar in 2004 met het maken van elektronische muziek. In 2011 startte hij samen met zijn goede vriend Dave Harrington met het live-project DARKSIDE. Denk aan de esthetisch minimalistische sound van Nicolas Jaar in combinatie met de zachte riffs van Dave Harrington. Tot nu toe traden de twee mannen nog nooit samen op in Nederland. Een exclusive dus!
 
Op 18 oktober zal onze resident Patrice Bäumel een live herinterpretatie van Steve Reich's "Drumming Part 2’ uitvoeren. Hierbij zal hij het geluid van mallet-spelers en een vocaliste live samplen, digitaal bewerken en in delayloops weer bij het geheel mixen om zelf nog achtergrondgeluiden toe te voegen. Op deze manier zal er een moderne, net zo hypnotiserende en langzaam opzwellende versie van Reich's origineel ontstaan.

De voorverkoop voor Trouw at Concertgebouw begint op vrijdag 26 juli om 13.00 uur via de website van Het Concertgebouw.