NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Eye at Trouw

Het begin van het Nachtmuseum

Eye at Trouw

19-06-2013 | 10.25

EYE presenteert deze zomer een grote tentoonstelling over Federico Fellini, de gezichtsbepalende meester van de naoorlogse Italiaanse cinema. In Trouw komt de cinefiel ook aan zijn trekken, want EYE presenteert van 19 t/m 28 juli Fellini's Toby Dammit.

Van 30 juni tot en met 29 september heeft EYE een grote tentoonstelling over filmmaker Federico Fellini: Fellini: The Exhibition. Deze tentoonstelling ontrafelt het universum van de filmmaker en boort de bronnen van zijn rijke verbeelding aan. Groot geprojecteerde filmfragmenten, foto’s, archiefstukken, brieven en affiches – onder meer afkomstig uit de EYE-collectie – geven 20 jaar na zijn overlijden inzicht in de obsessies en drijfveren van de man achter La Strada, La Dolce Vita en .

In Trouw kunnen bezoekers van het restaurant of de club zich ook even onderdompelen in de wonderlijke wereld van Fellini. In De Hal is van 19 t/m 28 juli Fellini's Toby Dammit (1968) te zien. Toby Dammit is het derde deel uit het drieluik Histoires Extraordinaires uit 1968, dat verder bestaat uit de segmenten Metzengerstein van Roger Vadim en William Wilson van Louis Malle.

Dus loop na een bezoek aan ons restaurant of tussen het dansen door in de nacht even naar De Hal voor deze klassieker. Toegang is gratis!

Credits film
Regie: Federico Fellini
Cast: Terence Stamp, Salvo Randone en Anne Tonietti
Muziek: Nino Rota
Camera: Giuseppe Rotunno
Montage: Ruggiero Mastroianni
Productiedesign: Piero Tosi