NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Een weekendje weg naar Proper's Cult

Een weekendje weg naar Proper's Cult

25-06-2013 | 20.25

Deze zaterdag houdt San Proper huis in De Verdieping met Proper’s Cult. Hier blijft het niet bij, de volgende dag vind je hem in de bovenzaal met Trouw & Concrete All Day Long. Ik sprak met San over zijn nieuwe label, het aankomende weekend en zijn band met de Parijse jongens achter Concrete.
 
Zaterdag wordt je eerste all-nighter in De Verdieping, hoe ga je die invullen?
“Ik zou er een volledig avondje Proper van gaan maken zaterdag, wat eigenlijk nog steeds gaat gebeuren, alleen heb ik wel een extra gast uitgenodigd. The D komt een kleine showcase van drie kwartier doen. Hij is nog vrij onbekend, en een geniale producer. De tweede release van mijn nieuwe label komt op zijn naam te staan. De  avond, Proper’s Cult, wordt ook de naam van dit label wat ik diezelfde dag lanceer. Ik wil er een echte eigen avond van maken met wat live muziek, unreleased tracks en andere gekkigheid. De eerste single ligt nu in de winkel, Auto Sea. Het is eigenlijk de laatste single van mijn album Animal, en met deze track wil ik het Animal project een beetje afsluiten, en het nieuwe gaan inluiden. Dit wordt dus de onofficiële eerste release op het label, en krijgt ook het labelnummer Proper’s Cult 00. Ik ga natuurlijk nog wel tracks van Animal in mijn liveshows verwerken, die plaat moet nog grijsgedraaid worden. Maar de focus komt nu meer te liggen op het label en de gelijknamige avond.”
 
De volgende dag is het Concrete feest in de Trouw, hoe ben jij in aanraking gekomen met Concrete?
“Ik ben te gast bij het Concrete feest. Vanaf het begin af aan ben ik al best wel verbonden met deze jongens omdat ze mij vroeger bij Twisted hebben geboekt, voordat ze hun naam hebben veranderd. Deze jongens hebben de Parijse sound wel een beetje een kickstart gegeven. En nu is het moment daar dat ze ook beginnen te touren met hun concept en ze kwamen al snel bij trouw terecht. Ze wilden graag dat ik die dag ook kwam draaien, waar ik geen nee op kon zeggen. Als ik toch al een marathonset doe dan kan ik die net zo goed doortrekken tot het volgende feest. Het Concrete evenement begint namelijk wanneer Imprint & Proper’s Cult eindigt. Ik ga zelf draaien samen met Ark, iets wat we nog nooit gedaan hebben. Er is altijd een soort rivaliteit tussen ons twee, een vriendschappelijke vete, dus ik ben benieuwd waar die set ons zal brengen.”
 
Net als jijzelf releasen een aantal jongens van de Concrete op Perlon. Zal er tussen de events een overgang zijn van de Proper’s Cult vibe naar de Perlon vibe?
“Nee hoor, want voor mij ligt het niet ver van elkaar af. Mijn avond zelf ligt ook dicht bij Perlon, wat ook dicht bij mijn eigen sound ligt. De jongens van Concrete zelf zijn ook bezig met een label, en daar heb ik vier tracks voor klaarliggen. Eentje samen met mijn studioburen hier in het Volkskrantgebouw, Beesmunt Soundsystem. En drie andere tracks van mezelf, waarvan een begeleid wordt door vocal features van Elias Mazian.”
 
Zie je een soort verband tussen Trouw en Concrete?
“Er is wel een soort verband maar niet qua idee. Trouw is een club met een redelijk uiteenlopend programma. Dat is natuurlijk heel anders dan een zondagmiddag-rave. Maar wat je wel bij beide organisaties merkt is dat het echt een soort van familie is, en daarom is het geen toeval dat deze jongens hier terecht zijn gekomen.”

Tekst: Ruben Leter