NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Een stukje vintage Londen in Amsterdam

Een stukje vintage Londen in Amsterdam

20-06-2013 | 20.20

Twiggy, Marilyn Monroe en Brigitte Bardot: stuk voor stuk echte vintage-fashion-icons die nog steeds elke keer een grote inspiratiebron zijn voor veel designers. De vintage look is en blijft een trend waarvan ik denk dat 'ie nooit zal verdwijnen en altijd in trek blijft.
 
Vintage: een concept wat over de hele wereld erg populair is. Terwijl je tussen de disco pants, taille rokken en oversize truien de beste items probeert te scoren, ruik je de geur van de muffe mottenballen. Nostalgie noem ik dat en zeker niet vervelend. Steeds meer mensen gaan dan ook voor hun plezier een dagje snuffelen tussen de vintage spullen.
 
Als ik aan vintage denk, denk ik al snel aan Londen: een walhalla voor echte vintageliefhebbers. Hier vind je de mooiste kleding in de te kleine winkels en gezellige (rommelige) markten. Een perfecte locatie om te shoppen, alleen om daar nou zomaar even naar toe te gaan is niet voor iedereen weggelegd..
 
Maar er is goed nieuws: er komt namelijk een stukje (vintage) Londen dit weekend naar Trouw. De Londense Glass Onion is met de Amsterdamse C4C Vintage een samenwerking aangegaan en organiseren samen de C4C Vintage Kilo Sale. Trouw wordt omgetoverd tot een vintage “snoepwinkel met ruim 10 ton vintage kleding en accessoires. Chanel, Gucci, Prada en Louis Vuitton, al deze merken zullen onder andere te vinden zijn tijdens dit grote vintage evenement en dit allemaal voor een betaalbare prijs. Shop een kilo kleding (dit zijn 4 á 6 stuks) en je betaalt maar €15,-. Voor een prikkie kan je aanstaande weekend je vintage zomer-outfit scoren en je hoeft er niet eens voor over de grens.

Tekst: Chamali Huisman