NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

The Warehouse universe

The Warehouse universe

15-05-2013 | 13.56

Waarschijnlijk heb je de Warehouse posters al eens zien hangen: één grote naam in een toffe locatie. Op 18 mei staat Vakula op Warehouse in De Verdieping. Nick Verbakel, een helft van Warehouse, praatte met ons over zijn favoriete Vakula tracks, privéfeestjes in Noord en het universum.
 
Wat is Warehouse?
Warehouse is een feestje. Geen onwijs uitgedacht concept, maar gewoon een kwalitatieve en intieme clubavond voor liefhebbers van elektronische dansmuziek, dansen en bier. Belangrijk vinden we dat het in een intieme setting plaatsvindt en er leuke mensen op af komen die niet bang zijn om te dansen. Ook willen we een spannende artiest langer aan het werk kunnen zien en horen. Als één van die facetten niet aanwezig is, dan doen we het liever niet. Dion, de andere helft van Warehouse, en ik hebben er geen noodzaak bij, het is een hobby en dat plezier willen we daarom ook terug zien in en op de avond.
 
Waarom Vakula?
Vier jaar geleden hebben we Vakula al eens naar Amsterdam gehaald, toentertijd met een collectief genaamd The Universe. Dat was in het Noorderlicht. Er kwamen 30 bezoekers op af - inclusief onze vriendinnetjes. Dat moest dus nog maar een keer over (lacht).
Echt, het is zo'n ontzettend goeie dj. Je merkt aan alles dat hij een enorme bagage en kennis van muziek heeft. Deze gast leeft en ademt muziek. Luister ook maar eens naar z'n producties. Het is allemaal zo warm, organisch en dansbaar. Spiritueel bijna. House, afro beat, techno, acid, jazz,..
 
Heb je een favoriete Vakula plaat?
Ja, meer dan één eigenlijk. Maar misschien is de mooiste dan toch wel Picture Of You, uitgebracht op Dekmantel. Die plaat is zo ontzettend mooi. Er zit van alles in en je kunt ernaar blijven luisteren of op blijven dansen. Naar het einde toe wordt het ook een soort anthem, echt heel tof. En als we dan toch bezig zijn, moeten we trouwens ook (on)Orthodox Ambient noemen. Een supermooi en experimenteel (geïmproviseerd?) stuk muziek onder zijn alias Vedomir. Niet zozeer om op te dansen, eerder om op te spacen. Trouwens ook uitgebracht op Dekmantel. En (pssst) die stem erop schijnt Nina Kraviz te zijn, ver voordat ze bekend werd.
 
Warehouse vindt plaats op 18 mei. Nick gaat als Kennedy openen voor Vakula. Boven draait James Holden all night long, genoeg tijd dus om naar beneden te gaan en te dansen!

Tekst: AM