NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Lauer, Lifesaver

Interview met Lauer

Lauer, Lifesaver

23-05-2013 | 10.56

De laatste keer dat Lauer live in De Verdieping stond was te gek, de beste live set die ik het afgelopen jaar in Trouw had gehoord. En er is goed nieuws: hij komt terug! Op vrijdag 31 mei komt de Live At Robert Johnson – Lifesaver Tour met Ata, Lauer en Oliver Hafenbauer naar Trouw. We spraken met Lauer over de tour, reggae allergie en nieuwe muziek.

Jullie touren vanwege de release van de Lifesaver compilation. Hoe was de tour tot nu toe?
Elke avond waar ik bij was was super! Maar de absolute highlight is gepland voor 31 mei.

Haha, goed antwoord. Waar ben je nog meer mee bezig geweest, behalve touren?
Ik heb net een Remix-a-thon achter me en werk nu aan een nieuwe Lauer single. Ik ga ook weer proberen om een album te maken, een mix van techno en house, maar dat duurt. Eerst moet ik mijn studio verbouwen.

Hoe gaat het met Tuff City Kids en Arto Mwambé?
Op de Lifesaver compilation is een Tuff City Kids track en we gaan misschien weer een EP op Ostgut Unterton doen. En remixes, remixes, remixes..  Over Arto Mwambé, er komt een Brontosaurus retrospective op Permanent Vacation met veel Mwambé tracks. We gaan een paar DJ gigs samen doen en er komt zelfs een nieuwe track!

Dat klinkt lekker druk. En in al deze drukte, waar luister je dan naar?
Ik luister altijd muziek op kantoor, podcasts of mixes, om nieuwe muziek te ontdekken. Mijn laatste ontdekking is King Tubby, hij heeft mijn Reggae allergie genezen.

Wat moeten we luisteren maar kennen we nog niet?
Eeh moeilijke vraag in tijden van het Internet. 403 Indiaase bloggers gaan nu waarschijnlijk hun Mango-Lassi buiken houden van het lachen omdat het zo oud is maar: Secret Circuit’s Cosmic Cassettes of Hugh Mane op Running Back of Orson Wells op Live At Robert Johnson.

Een vraag over de clip voor 70000AC. Holger Wüst heeft die gemaakt, maar waar komen de beelden vandaan?
Wüst! Ongelooflijke gast... de clip is een hommage aan de Duitse cult classic “Die Flambierte Frau”. Je moet hem eens kijken!
 
AM