NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

DJ+

Interview en mix

DJ+

01-05-2013 | 09.53

Deze vrijdag is het weer tijd voor Amsterdam's leukste Bass-feestje: COLORS. Resident Cinnaman laat zich op de aanstaande editie bijstaan door drie deejays die hun sporen in het Amsterdamse uitgaansleven ruimschoots verdient hebben. Naast Thomas “Dekmantel” Martojo en Team Patta's Vic Crezee is dat DJ+. Hij was een vaste waarde op Sonic Warfare en is de man achter de HOAX- en Nachtwerk-avonden in de Melkweg en Club Up. Paulus Plus draaide speciaal voor het blog van Trouw een COLORS-promomix aan elkaar. We vroegen hem om tekst en uitleg.

Je komt uit Veghel, een dorp in de buurt van Den Bosch.. Ken je Yuri of Aardvarck uit die tijd?
Nee, ik heb Yuri in die tijd nooit ontmoet, dat gebeurde pas toen ik naar Amsterdam ging. Van Aardvarck's bestaan wist ik al wel af. Dat kwam door zijn eerste album, "Find The Cow". Ik dacht; “Dit moet wel door een aparte gast gemaakt zijn!”, en daar bleek ik niet zover vanaf te zitten.
Ik begon in die tijd net met draaien. Het was toen al mijn hobby om mijn vrienden te vervelen met nieuwe rare elektronische dansmuziek. In Veghel was er nauwelijks een scene. Daardoor ben ik al snel verder gaan kijken, in Den Bosch en Eindhoven. Dat was al stukken beter. Maar pas toen ik in Utrecht ging studeren kwam ik de echt goede feestjes tegen.

Je begon als een dubstep-deejay, maar de laatste jaren word je geluid steeds minder hard en steeds dieper, met duidelijke techno- en house-elementen. Eens?
Ja helemaal mee eens! Het ontstaan van dubstep was voor mij het perfecte platform om experimentele elektronica naar de dansvloer te brengen. Het publiek stond bijna overal voor open en vanuit alle stijlen waren kruisbestuivingen hoorbaar. Na een paar jaar werd dat wel een stuk minder. Dubstep werd, net als veel andere stijlen na een tijdje, een formule. En ik wil niet stil blijven staan bij één geluid. Vandaar ook dat mijn house-, garage- en techno-invloeden weer meer naar voren zijn gekomen. Bij COLORS zal ik zeker mijn house-kant laten horen, maar wel op een eigenwijze manier, anders zou ik DJ+ niet zijn!

Yuri en Vic zijn al lang uit de kast: die doen niets liever dan glijden op R&B. Ben jij een stiekeme R&B-liefhebber, of gewoon all-out hater... En gaan we daar wat van merken op COLORS?
Haha, nou ik ben niet echt een glijder, al draai ik wel graag gladde vocalen hier en daar, of een lekker natte melodie tussendoor. Klinkt gek, maar zoveel guilty pleasures heb ik niet. Ik vind het wel altijd een uitdaging om remixen te vinden van best foute tracks, die dat ineens toch heel verantwoord geremixt zijn.

Je gaat erg lekker qua gigs; wij zagen je al op Rewire in Den Haag, uiteraard op Lockdown, je draaide op Lowlands, op Outlook in Kroatie. Wat was je persoonlijke hoogtepunt?
Outlook in Kroatië was zeker één van mijn hoogtepunten. Maar Lowlands misschien nog wel meer omdat dat echt als grootste festival van Nederland wordt gezien. Iedereen om me heen wist altijd al wel dat ik professioneel met draaien en organiseren bezig was, maar door op Lowlands te draaien krijg je toch een soort extra bevestiging. Daarbij is de sfeer er ook heel uitbundig.

En wat voor moois zit er nog in de pijplijn?
Ik kan in ieder geval zeggen dat er een paar hele dikke HOAX line-ups klaar liggen. En ik kijk ook heel erg uit naar 24 mei. Audio Culture heeft me dan geboekt in de Paradiso om te draaien met Mount Kimbie en Vondelpark.

Een mooi tussendoor-kroontje op je werk is deze editie van COLORS. Met Yuri, Thomas, Vic en jij staan daar vier hele verschillende local heroes op de lijst. Als jij één Amsterdamse deejay aan dit plaatje had mogen toevoegen, wie zou dat dat zijn en waarom?
Ik ben ook heel blij om weer eens op COLORS te staan! Wat weinig mensen weten is dat ik op de allereerste editie stond, beneden in De Verdieping, maar toen kende nog bijna niemand de avond. Als ik nog iemand toe zou mogen voegen dan zou dat Mattikk zijn. Hj draait redelijk stevig, maar weet het publiek perfect aan te voelen. En daarbij is hij mijn favoriete back2back-deejay!

De zaterdag na COLORS worden we wakker met een glimlach op het gezicht, maar ook een wat droge mond en kloppende slapen.. Wat is de tip van Paulus + om de pijn te verzachten?
Dat denk ik ook wel ja! Mijn tip is om een paracetamol te nemen, of twee, en daarna zo snel mogelijk een biertje en plannen maken voor een party die nacht! Gewoon vooruit blijven kijken en niet toegeven aan de brakheid. Een goed muziekje zal zeker helpen. Misschien een rustig album, zoals Fences, de laatste van John Roberts. Of het album van John Beltram op Delsin. Maar stiekem vind ik het ook wel fijn om meteen wat donkers aan te zetten. Faint Hearted van Miles bijvoorbeeld.

Interview: Joost de Kleine || www.eclectro.nl