NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

50 Weapons of Choice

50 Weapons of Choice

13-05-2013 | 17.47

Op 17 mei komt het Berlijnse label 50 Weapons De Verdieping overnemen met Cosmin TRG en de Nederlandse 2562 / A Made Up Sound. Een mooi moment om even in de geschiedenis van het label te duiken...

Op een regenachtige dag in Manchester in 2004 kwamen de jongens van Modeselektor, genaamd Gernot Bronsert en Sebastian Szaryte, halfdronken met het idee voor een eigen bootleg label waarbij elke bootleg vijftig cent kostte en er maar vijftig releases zouden worden uitgebracht. Bijna tien jaar later staat het 50 Weapons label als een huis en heeft Modeselektor opnieuw een eigen label opgezet waar ze als Modeselektor en samen met Apparat als Moderat op releasen: Monkeytown Records.

Maar wat zijn nou precies de wapens in het arsenaal van 50 Weapons? Een dikke lijst namen waarvan je er ongetwijfeld een hoop kent: Cosmin TRG, Benjamin Damage, Falty DL, Doc Daneeka, Anstam, Phon.o, Dark Sky, Marcel Dettmann, Addison Groove, Humanleft, Shed, A Made Up Sound, Bambounou en last, but certainly not least Thom Yorke's Atoms for Peace. 

Het label heeft eigenlijk van alles gereleased: dubstep, techno, house, electro en alles wat ertussen in zit. Mijn persoonlijke held: Shed. Iemand die weinig naar andere artiesten kijkt, niet de trends volgt en lekker zijn eigen ding doet. Met een reeks aan geweldige, eigenzinnige producties als resultaat zoals Estrange en Well Done My Son. Toveren altijd een brede glimlach op mijn gezicht.

Op 17 mei staan de 50 Weapons mannen Cosmin TRG en A Made Up Sound in De Verdieping. Cosmin bracht onlangs zijn nieuwe album Gordian uit (die een vier sterren rating van RA kreeg) en brak de Boiler Room Berlin compleet af. Ben dan ook weer zeer benieuwd wat voor lekkers 50 Weapons mij vrijdag gaat voorschotelen!

Tekst: Frans Bootsman