NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Rupsje Sven

Rupsje Sven

05-04-2013 | 11.11

Toen ik Sven Väth een aantal keer had gezien, wist ik nog steeds niet wat ik van hem moest vinden. De ene keer viel het tegen, de andere keer wist ik niet wat ik meemaakte. Het afgelopen jaar is hij me echter constant zeer goed bevallen. Sven is, voor de zoveelste keer, een nieuwe richting aan het verkennen en zelfs zijn fameuze blonde coupe is uit zijn cocon ontpopt.
 
Papa Väth’s huidige tour, Metamorphosis, had geen betere titel kunnen dragen. Misschien ligt het aan mezelf, maar eindelijk wist ik een touw te binden aan de gedachtegang van Vath (oh vandaar Cocoon…). Dit betekende echter niet dat ik dat ook aan zijn muzieksmaak kan doen. Ik ken geen dj, naast misschien Kees van Hondt of Optimo, die zich zo breed weet te oriënteren. De afgelopen dertig jaar heeft hij zo’n 10.000 platen verzameld, en het lijkt alsof hij elke keer zijn platentas opnieuw vult voor de volgende show.
 
December vorig jaar ging vrijwel iedereen supergoed op Väth zijn Boiler Room set. In de beruchte sidechat kwamen opmerkingen langs als ‘is this Sven??’ en ‘wow, he’s back!’. Dit natuurlijk naast de duizenden ‘what happened to his hair?’ comments. Bijna twee uur lang kwamen er hele mooie houseplaten langs en het publiek ging net zo hard los als toen Âme en Dixon het Lloyd Hotel uit de veren deden. Er vanuit gaande dat wij in Amsterdam het nog een stukje extravaganter kunnen maken, zal het in de Trouw een dolle boel worden. Voor de gelukkigen die een kaartje hebben bemachtigd, zorg dat je maandag vrij bent, want dit wordt een hele wilde avond.

Tekst: Ruben Leter