NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Mr. G's record bombs

Mr. G's record bombs

08-04-2013 | 14.09

"If house is a nation, I wanna be president". Dat lijkt me duidelijk. Als je de Boiler Room set van Mr G. nog nooit hebt geluisterd, zou ik dat gelijk maar even doen. Liefst met beeld erbij. Al twintig jaar is Colin McBean een held in het vak en toch is hij nooit voorspelbaar, dat onderstreept deze set maar weer. Deze man doet wat hij wil, slaat trends in de wind. "I don't play pretty music", las ik in een interview. Ik weet niet of ik het daar mee eens ben, maar hij werkt in ieder geval niet volgens het boekje.
 
De alias ‘Mr. G’ was oorspronkelijk ontstaan als een verwijzing naar The Green Goblin uit Spiderman, nadat hij stopte als de ene helft van het techno duo The Advent. In het logo zou hij met record-bommen gooien in plaats van pompoen-bommen. Marvel heeft hier een stokje voor gestoken, maar met die record bommen is het wel goed gekomen. Daily Prayer bijvoorbeeld, om maar een favoriet te noemen. Bij Radio Slave’s label Rekids bracht hij vorig jaar zijn tweede - vrij geniale - album ‘a State of Flux’ uit, zijn laatste album tot nu toe. Hierop komt zijn typisch analoge, warme en funky stijl goed naar voren. Naast deze albums heeft hij onder andere op zijn eigen label Phoenix G. nog talloze tracks gereleased onder verschillende aliassen.
 
Op zaterdag 20 april zal hij in Trouw gewoon als Mr. G een live set komen verzorgen in goed gezelschap van vaste Late Night Society hosts William Kouam Djoko en Boris Werner. Als hij ook maar half zo hard staat te grooven als tijdens zijn Boiler Room set, belooft het een bijzondere avond te worden.  

Tekst: Fleur Reuser