NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Twee broers klaar om de wereld te veroveren

Twee broers klaar om de wereld te veroveren

26-03-2013 | 13.44

Acts die hun live-set begeleiden met één of meerdere instrumenten zijn hot. Nadat namen als Caribou en SBTRKT het grote publiek voor zich hebben gewonnen, is het de beurt aan het Britse duo Disclosure. Dit duo bestaande uit de broers Guy en Howard Lawrence brengen met een blend aan verschillende genres een vernieuwende sound tot leven.

De live optredens van de broers zijn indrukwekkend omdat ze ondanks het feit dat ze maar met z'n tweeën zijn en bijna elk instrument live bespelen toch een vol geluid weten te creëren. In combinatie met hun enthousiaste performance is het een garantie voor een afwisselend, vrolijk en vooral dansbaar optreden.

Dat de kreunen uit ‘What’s In Your Head’ afgelopen zomer door de speakers van festivals over de hele wereld klonken, mag een bevestiging van de populariteit van de Britten worden genoemd. In alle hoeken, uit verschillende kringen van de muziekwereld werd het nummer omarmt. Dat is dan misschien ook meteen de kracht van de muziek van het duo, de perfecte mix tussen deep-house en dub-garage lijkt iedereen aan te spreken. Het is voor mij dan ook geen verrassing dat de naam van het duo te vinden is op veel van de langzaam binnen stromende line-ups van de grote festivals aankomende zomer.

Al die grote festivals zijn natuurlijk heel erg leuk, toch geef ik de voorkeur aan een kleinere intieme setting. Ik ben daarom zeker van de partij als ze op donderdag 28 maart in Trouw staan.

Tekst: Robin Zwaan