NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Running Back home

Running Back home

13-03-2013 | 16.53

Gerd Janson gaat aanstaande vrijdag all night long in Trouw draaien. Ik vroeg me af wat mijn ouders van zijn label Running Back zouden vinden en liet ze een paar tracks laten horen.

Toen draaitafels nog geen pitch functie hadden, was mijn vader een DJ. Hij had een residency (zo zouden wij dat noemen) in een nachtclub in München. Dat was geen zwart hol met subwoofers en een stroboscoop, maar eerder een grote bar. Er was een gastvrouw die ervoor zorgde dat iedereen genoeg dronk en natuurlijk was er mijn draaiende pa. Toen was een DJ echter meer een soort entertainer die tussen de platen door grappen vertelde en voor de juiste sfeer moest zorgen. Omdat mijn vader daar niet zo heel goed in was, ging hij alleen maar muziek draaien. In het begin vroegen de gasten nog om grappen maar na een tijdje hadden ze door dat zijn muziek beter was dan zijn grappen en vonden ze het prima.

Over de platen: mijn pa mocht toen eens per maand voor ongeveer 100 DM nieuwe platen kopen, op rekening van de club. De platen werden in de club in kasten bij de DJ bewaard. Stel je voor dat het in Trouw zo zou zijn! Hoe dan ook. Draaitafels hadden dus geen pitch (en er was geen techno) en daarom was er ook geen beatmatching. In plaats daarvan moest je weten waar de juiste plekken op de plaat waren zodat je op de juiste momenten goede overgangen kon maken. En natuurlijk waren er geen 1,5 uur sets, het was altijd all night long.

Mijn moeder heeft ook een beetje een muziek verleden. Een keer speelde en zong ze in een experimenteel rock bandje. Dat was tijdens de closing night van een club waarin zij werkte. Volgens mij was haar instrument piepschuim op een spiegel. Daarnaast woonde zij in een huis met allemaal musici en een studio. Totdat zij ging verhuizen omdat haar koelkast alijd leeg werd gegeten.

Ok, mijn ouders hebben dus een beetje muziek ervaring opgedaan. Wat zouden ze van Running Back vinden?
 
Todd Terje – Ragysh
“Dit vinden we leuk! Het heeft drive.. klinkt als heel veel roltrappen! Of veel typen.. Ik word er wakker van. Ik heb zin om uit te gaan!”
 
Lauer – 70000ac
“Dit is ok. Puree.. Stofzuigen en dweilen.. eigenlijk doet het niet zo veel met mij. Net gehoord maar nu al weer vergeten”

Misschien is een andere Lauer track beter?

Lauer – Coppers
“Interessant begin.. alleen te terughoudend en te veel herhaling. Maar je kan horen dat hij talent heeft. Goed gedaan! Hij mag wel wat meer moed tot magie tonen.”
 
Disco Nihilist - Coffee And A Worn Paperback 
“Dit is goed. Van de andere kant van de aarde.. Klinkt als koken met veel verschillende kruiden..”
 
Theo Parrish – Black Mist (Extended Version)
“Dit is heel goed. Mijn duistere kant voelt zich gevleid.. Is het nou mysterieus of gewoon decadent? Het valt uit de ritme op een manier waardoor je meer wil... Ik moet denken aan een jazz concert in een fabriek in Keulen. Dit is de beste van alle vijf!”

Tekst: AM