NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

The LuckyMe girl

Eclair Fifi

The LuckyMe girl

26-02-2013 | 14.13

LuckyMe: hét elektronische muzieklabel uit Glasgow opgericht mede door Warp Records artiest Hudson Mohawke. Naast producers zoals Machinedrum, Lunice, Jacques Greene herbergt het label ook Eclair Fifi, een studente aan de Edinburgh College of Art die in haar sets even snel een Drexciya track als een oude Latin Freestyle track mixt. Toen Clair Stirling (want zo heet ze in het dagelijks leven) nog maar 16 jaar was, hostte ze al een pirate show op één van de eerste online radio zenders – “Interface”. Maar er is nog veel meer te zeggen over deze “LuckyMe partyheater”...
 
Voor degenen die niet bekend zijn het met LuckyMe: het label doet eigenlijk drie dingen: muziek, kunst en feestjes. Want naast dat LuckyMe een record label is, staan ze elk jaar op internationale events zoals het Edinburgh Festival en Sonar en organiseren ze verschillende clubavonden in Londen. Daarnaast vormen ze ook nog een artistiek collectief als visual art studio gevuld met oud studenten van de Glasgow School of Art. LuckyMe heeft opdrachten gedaan voor bedrijven door alle branches heen: Nike, Red Bull, you name it. En hoewel ze zelf zegt dat ze geen "grown up clerical type duties" heeft wanneer het neerkomt op het runnen van het label, ontwierp ze wel vorig jaar de Baauer’s laser etch 12” 'Dum-Dum' die je hiernaast ziet: een waar visueel juweeltje voor de echte vinyl liefhebbers.
 
Als je luistert naar de sets van Eclair Fifi, moet je écht niet proberen om haar muziek in hokjes te willen plaatsen. Want eerlijk is eerlijk: je kan haar niet labellen met een bepaald genre. Haar trackkeuzes gaan van heel oud naar heel nieuw, van grime naar latin, van Kenny Larkin naar A$AP Rocky en om nog maar te zwijgen over de wisselingen in BPM. Het is eclectisch, hedendaags en waarschijnlijk zo lekker omdat het lijkt alsof ze schijt heeft aan alle regels. Tenminste, afsluiten met Africa – Toto op de LuckyMe party van Sonar samen met Hudson Mohawke is toch iets waar je van ons een applausje van krijgt.

2013 lijkt haar jaar te gaan worden, want naast dat Eclair Fifi steeds meer op de voorgrond van Schotse label treedt, is ze vanaf dit jaar de host van de LuckyMe radio show op één van de bekendste Londense radiozenders: Rinse FM. Zo deed ze dit jaar een show met Ryan Hemsworth, een speciale Valentijns-special met Hudson Mohawke en maakte ze een uitstapje naar BBC Radio 1. En wie weet wat 2013 nog meer voor haar in petto heeft...

Eclair Fifi komt samen met Mickey Pearce en Colors bad-ass Cinnaman op zaterdag 2 maart naar Trouw voor onze maandelijkse Colors avond. En laat het nou net zo zijn dat óók Mickey en Yuri sneller muziekstijlen door elkaar kunnen mixen dan dat jij ze kan uitspreken. Dat wordt genieten van de aller, allerbeste UK-sounds!