NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

We krijgen hem: de 24-uursvergunning!

We krijgen hem: de 24-uursvergunning!

10-01-2013 | 18.03

Ja hoor, we krijgen hem! Na maanden van spanning kunnen we het nu officieel van de daken schreeuwen: we krijgen een 24-uursvergunning! Wat kunnen jullie de komende tijd van ons verwachten en wat gaat er veranderen?

Met de 24-uursvergunning willen we in eerste instantie de openingstijden verruimen en kunnen we creatiever gaan programmeren. We zitten niet meer vast aan de sluitingstijd van 05:00 uur in de weekenden en 03:00 op doordeweekse dagen. Dit betekent natuurlijk niet dat we nu altijd 24-uur per dag open gaan, maar het creëert wel een enorme vrijheid in ons internationale programma. Het is vooral interessant voor de donderdag en zondagnacht, als het gezellig is gaan we gewoon nog even door. Maar denk ook aan het Amsterdam Dance Event, voor deze dagen moesten we altijd apart een ontheffing aanvragen, nu kunnen we op het laatste moment nog DJ’s laten draaien die na hun optreden elders nog genoeg energie hebben om het publiek van Trouw tot in de vroege uren te laten dansen. En daar hoort natuurlijk ook een ontbijtje bij als de zon opgaat, ook één van onze plannen die we hopelijk snel kunnen gaan waarmaken.
 
Daarnaast willen we een nachtmuseum gaan opzetten. Met het Nachtmuseum willen we onze bezoekers op een frisse manier in contact brengen met kunst zoals we dat al eerder deden in maart met het Stedelijk Museum. Denk aan werken van Rineke Dijkstra, Jeremy Shaw en Mark Leckey, die je tussen het dansen door kan bewonderen. We willen graag een 'stad-in -een-stad' creeren waar je alles vindt wat je nodig hebt. Je kan er vernieuwende kunst ontdekken, lekker eten in ons groenterestaurant, een lezing bijwonen of dansen tot ver in de vroege uren. Voel je thuis, laat je inspireren en wordt onderdeel van Trouw.