NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Interview met San Proper

Our very first and very special Resident of the Month

Interview met San Proper

19-01-2013 | 11.52

In Juni vorig jaar bracht San Proper zijn eerste album Animal uit. Deze vertegenwoordigd hij door middel van zijn live sets. Maar altijd live dat wordt hem wat teveel..
“Naast mijn live sets vind ik de dj sets ook belangrijk want dat zit toch wel diep. Als ik alleen maar live shows doe word ik gek want dan kan ik alleen maar m’n eigen sound opzetten. Ik heb een soort San Proper wijze spreuken boek wat uitgebracht moet worden.. Quotes! En een van die wijze spreuken is ‘met een platentas voel ik me net als atlas’. Dat ding is fucking zwaar, maar je hebt de hele wereld in je handen. Weet je mijn muziek is tof, maar niet zo tof als de rest van de muziek die ik ken, haha. Ik vind het heerlijk om op te treden en me aan te stellen en m’n muziek te verkondigen. Ik sta er als een blok achter en het is echt een handtekening die ik zet, de indruk die ik wil achter laten, maar ik zou dat niet kunnen zonder de andere muziek die ik meedraag.”
 
Klopt het dat je ook veel in andere steden zit, naast Amsterdam?
“Nou ik ben bijna niet meer in Amsterdam. Van dinsdag tot donderdag ben ik meestal in de studio, en dan van vrijdag tot maandag ben ik een soort van on tour op een heel kleinschalige manier. Wat het toffe is, is dat ik de hele tijd voor een soort Verdieping achtige zaal sta. De mensen die me boeken zijn altijd van die kleine independent organisaties die vechten voor de sound van underground house music today, dus ik word meestal altijd goed onthaald en omdat het meestal een kleine club is blijf je altijd in touch met je publiek en krijg je sneller echt een huiskamergevoel.”

“Volgende week ben ik wel hier voor Proper’s Cult in De Verdieping, m’n favoriete plek in Amsterdam, en ik heb Daniel Wang uitgenodigd. Die had ik ook uitgenodigd voor mijn eerste feest ooit in de Mazzo in 98/99, thé Black Disco Bust. Wang's attitude is echt disco en zijn sound is ook zo sexy. Hij heeft veel goede tracks uitgebracht bij o.a. Environ en past niet voor niks goed in het straatje van Metro Area en Morgan Gheist”
 
We zitten in de rookruimte van de Trouw en op een gegeven moment hoort San een nummer vanuit het restaurant…
“OH! Hoor, Cymande! Ja ik ben wel streng want het is natuurlijk San Proper maand hier. En ik heb iets van zes podcasts voor het restaurant gemaakt. Maar ik vind dat ik de rest van de muziek die in het restaurant word gedraaid wel goed moet vinden als het Proper-maand is hier. De maand werd ook wel goed werd ingeleid want met Oud & Nieuw gingen Tom (Trago) en ik tijdens het diner hier in Trouw muzikaal behang maken. Hij zat achter de piano heel dromerige jazzy shit te spelen en ik af een toe een beetje er doorheen zingen en ik had 2 gitaren bij me om mee te jammen mee.”
 
Toen ik San vroeg of hij aan goede voornemens deed was dit zijn eerste antwoord:
“Ken je die track van Otis Redding, New Years Resolution? Die moet je er in zetten.” Ondanks dat San zelf beweerd niet aan een ‘New Years Resolution’ te doen zijn er toch enkele voornemens waar hij zich in de eerste maand van het nieuwe jaar aan probeert te houden… “In december ben ik jarig, en dat veranderde van een dag, naar een drie-daags festival en tegenwoordig vier ik m’n verjaardag gewoon een maand. December is al zo’n heftige maand met al die party’s en Oud en Nieuw natuurlijk. Dus ik heb in januari altijd een soort van come-down maand waar je dingen voorneemt en die probeert aan te pakken. Zoals vanochtend was ik van plan om baantjes te gaan trekken bij het Zuiderbad. En dat is niet gebeurd, toch nog een soort voornemen...”

Tekst: Ruben Leter