NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

De beste Ibiza DJ ter wereld

De beste Ibiza DJ ter wereld

16-01-2013 | 11.19

Binnen het clubje ‘grote Ibiza house dj’s’ is Loco Dice een van de weinige die met flair achter de draaitafels staat. Vaak zie je bij deze dj’s dat ze langzamerhand hun verleden achter zich laten en nauwelijks meer emotie tonen tijdens het draaien. In plaats van dat hij alleen maar voor grote gigs gaat zie je Loco Dice nog geregeld voor driehonderd man de avond van zijn leven hebben. Zoals vorig jaar in de Verdieping. Het dak ging er af, en weinig van die festival dj’s zijn nog in staat om een set te draaien die ook op een kleiner publiek lekker overkomt. Maar of hij nou in de kleinste setting een all nighter doet, of een twee uur set op een mega productie festival draait, Loco Dice valt nooit tegen.
 
Waarom ik nog meer van deze Duitse Tunesiër hou, is omdat hij zich niet verplicht voelt om het nieuwste van het nieuwste te draaien, en ook nog af en toe een gewaagde house plaat of hip hop vocal door zijn kabbelende tech house set heen gooit die precies op zijn plek valt. In de 90’s was Loco ook bekend onder een ander alterego, namelijk Dice’C of Dice Corleone. Op Discogs staat als verklaring ‘Called Dice because of his backgammon skills’, dat verbaasde me enigszins.. Onder het alias Dice’C was hij niet actief als dj, maar als rapper/hip hop producer. Luister maar naar deze hood representende jaren 90 klapper.
 
Jammer genoeg zien veel mensen Loco Dice als een van de vele grote festival dj’s, en dat is hij gewoon niet. Toen hij afgelopen ADE klaar met zijn set was op Awakenings is hij nog naar Studio 80 gekomen om vijf uur lang te draaien voor een publiek van max 200 man, en genieten dat hij deed. De 25e laat Loco wederom zien dat hij een hele zieke dj is, en met onze 24-uurs vergunning hoop ik stiekem dat hij toch wat langer gaat draaien dan dat voorheen de bedoeling was.

Tekst: Ruben Leter