NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Visueel genot tijdens Tweeduizendtrouw

Visueel genot tijdens Tweeduizendtrouw

13-12-2012 | 17.03

Nicolas Jaar werd dit jaar voor de tweede keer op rij verkozen tot beste 'Live Act of the Year' door Resident Advisor. Ongetwijfeld één van zijn beste optredens dit jaar gaf hij bij het La Trianon samen met zijn vriend Dave Harrington als de live act Darkside. Christopher Gabriel en Arnout Hulskamp maakten voor dit optreden in Parijs de spectaculaire en alom geprezen visual art. Daarom vroegen wij aan deze extreem creative jongens om ook ons te voorzien van een visueel spektakel tijdens Tweeduizendtrouw.

Christopher, bekend van zijn work voor IChiOne en Audio Culture en Arnout voor zijn VJ residency bij Trouw en InnerAct (Canto Ostinato audiovisual) performances, besloten om samen te werken aan projecten waarbij het decor, licht, reflecties, animatie en video mapping samenkomen. En hoe zit het met Tweeduizendtrouw? Nou, wat we je alvast kunnen vertellen, is dat Christopher en Arnout aan het werken zijn aan een enorme installatie met niet minder dan 160 spiegelballen! Hiermee zullen ze absoluut een heel speciale feestelijke lichtshow op Tweeduizendtrouw creëren. 

Om je een indruk te geven hoe goed deze jongen werkelijk in hun veld zijn; hier een paar van de reacties op hun werk in Parijs voor Darkside:

"Orgasmic!"
"It feels like I'm inbetween the mise en scène à la Olafur Eliasson and the passages of "Riders on the Storm"…"
"Here we are and it's just amazing"
"Yes, yes, yes!"
"So, so stylish…."
"Finally a wormhole appears to take me away from this forsaken place."
"Darkside is never completely dark, the scenography and live play on shades of gray and white  take us somewhere into outer space... After an hour and a half on the dark side, it's hard to get back into real life. It is even really Sunday night?"

Nieuwsgierig? Als je dit indrukwekkend staaltje light art wilt zien, kom dan naar Tweeduizendtrouw. Het wordt niets minder dan uitzonderlijk fenomenaal.

www.hulskamp.net/
www.a-studio.com/