NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Plantenasiel tijdens de Nacht Bazaar

Plantenasiel tijdens de Nacht Bazaar

05-12-2012 | 10.15

Ben je je huiskamerplant beu, nog niemand kunnen regelen die tijdens de wintersport de plantjes komt water geven of ben je gewoon toe aan een nieuwe groene vriend? Tijdens de Nacht Bazaar op vrijdag 21 December zetten Design Mooi een heus planten asiel op. Je kan een plantje adopteren of ruilen met een plantje van thuis.

Sam Dirksz en Rena Noordermeer van Design Mooi starten dit leuke en groene initiatief.
Design Mooi staat voor mooi en duurzaam design. 
In de schappen van hun winkel vind je aansprekende, originele en groene producten waarvan wij denken dat iedereen ze op z’n minst even moet zien. We waren benieuwd naar dit creatieve stel en belde deze week even.

Hoi Rena! Wat ontzettend leuk dat jullie deelnemen aan de Nacht Bazaar! We zijn ontzettend fan. Hoe zijn jullie dit leuke bedrijfje gestart?
Met een grafische achtergrond en veel interesse in interieur en design volg ik al jaren van alles aan inspirerende blogs etc. Zo kwam ik steeds meer producten tegen waar ik enthousiast over was maar die hier (nog) niet verkrijgbaar waren. Een eigen winkel met bijzondere spullen was al heel lang een wens maar omdat het best spannend is om je dromen na te jagen bleef het heel lang bij een 'later als ik groot ben' praatje.
Met een duwtje in de rug en veel hulp van Sam heb ik de knoop doorgehakt en is de webwinkel designmooi.nl ontstaan. Wat begon als webwinkel is nu uitgegroeid tot een 'echte' winkel in een van de schattigste pandjes van hartje Amsterdam.

Blogs vormen dus een grote inspiratiebron. Haal je ook inspiratie uit de meer allerdaagse en tastbare dingen?
Op dit moment haal ik veel inspiratie uit kleine hartverwarmende dingen. Een kwispelende hond op straat, de lucht van haardvuur, een grote kom soep, een winterzonnetje...
Daarnaast hou ik heel erg van het voelen aan producten. Soepel leer, een zacht stofje, hout, grof geschept papier etc. Ik moet altijd even overal aanzitten.
 
Hoe kom jullie bij het idee van 'Adopt - A - Plant'?
Ik overdrijf niet wanneer ik vertel dat we thuis meer dan 50 planten hebben. Een plant doet zoveel voor een ruimte! Het brengt veel sfeer en zuivert de lucht. Helaas worden planten een beetje onderschat en wordt er vaak slecht voor ze gezorgd. Dat vind ik zielig. Een plant zou iets meer benaderd moeten worden als een huisdier. Zo ontstond het Adopt-A-Plant project. Je kunt het zien als een asiel voor planten. We geven onze adoptie planten een naam en een karakter. Planten kunnen voor een klein bedrag geadopteerd worden maar mogen ook geruild worden voor een ander (kleiner, mooier, makkelijker...) exemplaar.
Van de nieuwe adoptieouders noteren we wat gegevens en maken we een foto zodat deze informatie in een boekje gebundeld kan worden. Het is de bedoeling dat er ook een website aan het project wordt gekoppeld waarbij mensen af en toe een status update van hun plantje kunnen geven.

Komt het wel eens voor dat je heel erg gehecht raakt aan een plantje?
Ja! Maar ik ben blij als de adoptieplanten een nieuwe eigenaar krijgen. Van mijn planten thuis kan ik het wel echt erg vinden als er een plantje ziek wordt en dood gaat. Sam en ik doen altijd veel moeite om te redden wat er te redden valt, maar helaas zijn we soms al te laat.

Heb je een lievelingsplant?
Ik hou van grote planten met mooie frisgroene bladeren.

Wat gaan jullie precies doen tijdens de Nacht Bazaar?
Een adoptie hoekje met plantjes die staan te popelen om geadopteerd te worden en een kleine selectie van onze producten. Dit zal een feestelijke selectie worden met het oog op de feestdagen!

We hebben ontzettend veel zin in de Nacht Bazaar en we vinden het heel leuk dat we de kans krijgen om ons op een creative manier voor te stellen aan een leuk publiek.
We hopen dat de mensen een plantje meenemen om ter adoptie af te staan of om te ruilen tegen een andere plant.

www.designmooi.nl