NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Hamburgse nieuwe

Hamburgse nieuwe

22-12-2012 | 12.57

In 2005 openden Julius Steinhoff, Just von Ahleveld en Peter Kersten hun eigen platenzaak in Hamburg. Een plek om mensen te ontmoeten, om naar muziek te luisteren en erover te praten. Peter die was al redelijk bekend in het vak, zo had hij al wel eens een aantal plaatjes op Dial en Cocoon gereleased. Daarnaast hadden alle drie goede vrienden die ze aan een flinke collectie Dial releases kon helpen samen met nog een goed aantal andere platen. Wat bleek, ze vlogen als warme broodjes over de toonbank!
 
Een jaar later besloten de jongens om naast de platenzaak ook een label te beginnen en om deze vanuit de winkel te runnen. Hun maat Stefan Marx, die al verantwoordelijk was voor al het artwork wat er in de winkel te vinden was ging verder met het design van het label. Inmiddels staan er al meer dan dertig EP’s en zes albums op het label en lijkt de vriendengroep steeds een stukje groter te worden.

Het verloop van het label en de platenzaak is behoorlijk soepel gegaan, ze hadden het dan ook goed in het voordeel. Die Peter Kersten staat ook wel bekend als DJ Lawrence. Ook Julius en Just maken en draaien ook plaatjes onder een bekender alias, namelijk Smallpeople. Ik weet niet of ik hun muziek heel anders dan deep house kan beschrijven dus dat zal ik ook niet doen, het is alleen niet de deep house die je op Ibiza aantreft. Mooi is het in ieder geval zeker. Als je nog niet bekend bent met het nieuwe en eerste album van Smallpeople genaamd Salty Days dan raad ik je aan om daar snel bekend mee te worden. Mijn beschrijving van het album: Veeeet!!
 
Nou staan de jongens van Smallpeople toevallig eind deze maand in Trouw. Samen met Christopher Rau, die ook een goeie vriend van de jongens is en af en toe een album of EP op het label uitbrengt. Mocht je eens in Hamburg zijn, raad ik je aan om een bezoekje te brengen aan de Hein Hoyer Straße nummer 56, want dat is waar de jongens van het label Smallville huishouden in de gelijknamige platenzaak.
 
Tekst: Ruben Leter