NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

De platen van Nuno dos Santos op de Nacht Bazaar

De platen van Nuno dos Santos op de Nacht Bazaar

11-12-2012 | 16.57

Bij de vorige Nacht Bazaar werd het midden van De Hal gedomineerd door de stand van Olaf Boswijk en Patrice Baümel waarbij zij een grote uitverkoop van hun platen hielden. Vinyl liefhebbers flipten hier compleet, wisten op de avond zelf niet wat ze zagen en gooiden zich vol overgave op de bakken met platen van onder andere Border Community, Gabriel Ananda en Dominik Eulberg. Verder lagen er veel non-labeled house platen en oude discoklappers in de schappen. Het was dan ook een gigantisch succes.

Natuurlijk luidt het motto “Never change a winning team", maar Olaf en Patrice waren natuurlijk helemaal door hun platen heen. Daarom hebben we deze keer onze resident Nuno dos Santos gevraagd om een deel van zijn collectie voor het publiek open te stellen, en dat wilde onze Portugese Utrechter maar al te graag. We zijn heel nieuwsgierig over welke klassiekers en pareltjes er te koop zullen zijn op de Nacht Bazaar en daarom belde we even kort met onze resident.

He Nuno, fijn om je even te spreken. Kan je wat meer vertellen over jouw vinyl collectie? Wat kunnen de vinyl fanaten verwachten op 21 december?

Ik heb door de jaren heen veel vinyl verzameld. Onderhand heb ik een privé collectie van 7000 platen om en nabij. Af en toe is het dan ook lekker om een soort van schoonmaak / re-organisatie te houden tussen alle platen die ik heb. Eigenlijk wil je een plaat uit de kast trekken en meteen denken: Oh ja deze is dik! Dus al m'n parels, krakers en platen waar ik een herinnering bij heb zou ik nooit en te nimmer wegdoen. Laat daar geen misverstand over bestaan, maar er zijn genoeg platen die ik door de jaren heen heb aangeschaft die ik nu gewoonweg niet meer voel en niet meer kan gebruiken. De platen die ik op de Nacht Bazaar ga verkopen, zijn vrij divers. Bijvoorbeeld dubbele platen die ik heb van DFA records, oude hiphop en pop platen, electro, snoeiharde techno op 135 BPM, deephouse, tech-house etc. Verder doe ik ook nog een kleine verzameling aan indie CD’s & DVD’s weg. Doordat ik voor de Nacht Bazaar weer door al mijn vinyl aan het snuffelen ben, herontdek ik weer zoveel b-kanten en mooie tracks die ik in mijn collectie heb! Daardoor wil ik eigenlijk ook weer meer met vinyl gaan draaien; en laat Trouw daar nou de perfecte club voor zijn.

Kan je alvast een top 5 geven van de platen die op de Nacht Bazaar te koop zullen zijn?

- 5 gesigneerde TJ Kong & Nuno Dos Santos - After Dark, My Sweet remix 12"
(Melon remix & Kirk Degiorgio remix op Compost met artwork van Delta.
- Gemeni - A Moment Of Insanity (Planet-E)
- Hiem - Zombie Party (Konrad Black remix) (Crosstown Rebels)
- The Juan Maclean - Tito's Way (Lindstrom & Prins Thomas Remix) (DFA)
- Miss Kitten - Happy Violentine (LFO / Michael Mayer Remix)

Voor een paar eurootjes kan jij de trotse bezitter zijn van deze pareltjes. Kom dus vroeg naar de Nacht Bazaar! We openen om 16.30 en gaan door tot middernacht.