NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Hercules & Love Affair

Win hun DJ Kicks mixalbum

Hercules & Love Affair

07-11-2012 | 11.14

22 oktober 2010: Dag 3 van ADE begint knallend met het New Yorkse geluid van Hercules & Love Affair. Het publiek kijkt z'n ogen uit naar de androgyne verschijningen op het podium die wild dansend een ijzersterke set neerzettten. Een paar woorden die Hercules & Love Affair omschrijven ziijn: gedurfd, old school, gender, innovatief en extravagant. Hercules & Love Affair is dan ook met recht een bijzonder project te noemen.

Grondlegger, frontman, songwriter en producer Andy Butler is in feite het brein en de visie achter de band; hij beslist welke weg de band inslaat. Het aparte is dat hij het liefst samenwerkt met zo veel mogelijk verschillende muzikanten en producers om die soepele disco house sound te krijgen. Dit leverde in 2008 de met Antony Hegarty (Antony and the Johnsons) opgenomen doorbraakhit Blind op, van het titelloze debuutalbum dat door de New York Times tot ‘Breakthrough Album of 2008’ werd uitgeroepen.

De in 2011 op het hippe Moshi Moshilabel uitgekomen tweede Hercules & Love Affair-cd Blue Songs - met bijdragen van onder meer Bloc Party-frontman Kele Okereke – scherpte het ‘future retro disco’ geluid alleen maar verder aan. Andy Butler is een connaisseur, die niets liever doet dan mensen laten dansen én uitleggen waarom en waarop ze dansen. Onlangs bracht H&LA dan ook hun eigen DJ-Kicks  mixalbum uit, waarop Butler de gehele dancegeschiedenis probeert bloot te leggen. Op dit album mixt Butler op inspirerende wijze proto-house van eind jaren ’80, begin jaren ’90 met beats van nu.

Op 23 november gaat het dak er opnieuw bij ons af wanneer Hercules & Love Affair bij ons komt optreden. Om dit te vieren, geven we 3x het DJ-Kicks mixalbum van Hercules & Love Affair weg. Daarnaast gooien er ook nog eens 3x2 gastenlijstplekken voor hun optreden op de 23ste erbij. Niet slecht toch?

Winnen is simpel: stuur een mailtje voor vrijdag 16 november naar win@trouwamsterdam.nl met daarin het antwoord op de vraag: Op welk label werd het eerste album van Hercules & Love Affair uitgebracht?