NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Voor een tientje naar Trouw tijdens N8

Voor een tientje naar Trouw tijdens N8

31-10-2012 | 11.03

Het is weer die tijd van het jaar! De Museumnacht is altijd al een evenement geweest waar wij met smacht naar uitkijken. Een van de weinige tijden in het jaar waarbij je in het holst van de nacht ons culturele hart en de bewegelijke voetjes kunnen laten spreken.

Op 3 november openen 50 van de meest opzienbarende Amsterdamse musea voor de dertiende keer in de nacht hun deuren. Ook dit jaar kan je weer met korting naar Trouw na afloop van alle museumbezoekjes. Voor een tientje kan je genieten van het Belgische house-duo FCL aka San Soda & Red D en bouwen de mannen van Rush Hour, Roel de Boer en Boye, in De Verdieping een feestje. Dus, dat lijkt me een duidelijk keuze.
Wat lastiger is, is om te beslissen welke museumnacht locaties je gaat bezoeken vóór Trouw. Daarom hebben wij het beste voor je op een rijtje gezet, zodat je zorgeloos de nacht in kan gaan.
 
Dit zijn onze aanraders:
 
Het Tropenmuseum: Het Tropenmuseum op de Mauritskade krijgt op 3 november een heerlijk appelsmaakje. In samenwerking met Appelsap zullen acts zoals Viccrezee, Jameszoo en Jeff Solo het museum omgetoverd tot een waar danswalhalla. Wordt ongetwijfeld een leuke avond in Amsterdam-Oost.
 
EYE: Het EYE mag natuurlijk niet ontbreken aan dit lijstje. Tijdens de Museumnacht zullen verschillende iconische films worden vertoond, waaronder Nosferatu, eine Symfonie des Grauens, een van de oudste horrorfilm uit het Duits Expressionisme en de Hitchcock-klassieker Psycho. De echte filmfanaten weten waar ze moeten zijn!
Na deze films kan je bij EYE ook nog een bezoek brengen aan Suspense at the Arena met Cinnaman. Cinnaman, bekend van zijn Colors avonden en zijn residency in Trouw, zal ongetwijfeld zijn muzikale diversiteit van 00:00 tot 02:00 laten zien.
 
Het Stedelijk Café: Het Stedelijk doet dit jaar eindelijk weer volwaardig mee. Mocht je nog niet in het nieuwe stedelijk zijn geweest dan is dit je kans. Tijdens de Museumnacht is het Stedelijk Café de hele nacht geopend om te chillen, drankjes te drinken, mensen te kijken en natuurlijk de nachtelijke trek te stillen.

Hermitage Amsterdam / Van Gogh Museum: Bij Lichtkunst kan je je creatieve geest de vrije loop laten gaan met deze kunstvorm onder leiding van twee toonaangevende professionals. We spelen nog steeds niet genoeg met het medium licht, dus ga dit zien (en doen)!
 
&Foam: Verwacht bij &Foam een boel heerlijke rariteiten. Centraal staat The Eddie the Eagle Museum Out of Your League, geinspireerd op het werk van de geweldige Diane Arbus. Daarnaast verzorgt onder andere onze resident San Proper de muziek. Kan niet missen!
 
Na al dat museumhoppen en culturele geweld is het tijd voor Trouw! Want bij ons gaat het feestje nog een tijdje door...