NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

UFO in De Verdieping

UFO in De Verdieping

16-10-2012 | 12.19

Zwemmen in het meer, wel drie Bratwürsten en Ben UFO op het podium. Allemaal vage herinneringen aan een festival ergens in Duitsland. Voor mij begon UFO hier pas prominentie te vergaren. Dat kwam niet door hemzelf, maar omdat ik hem hiervoor nooit eerder had gezien. Nou zal de hele sfeer eromheen vast een hoop hebben toegevoegd aan zijn set. Een vroege zonnige zomermorgen op Nachtdigital is moeilijk te verpesten, maar dit was voor mij wel het hoogtepunt van het festival. Hij ging van snel naar langzaam met sexy soulvolle plaatjes, klassiekers en unreleased tracks, alles kwam aan bod.

Honderden sets en Youtube filmpjes verder ben ik nog lang niet terug bij die ene zaterdagochtend, in dat pittoreske dorpje aan het (in mijn herinnering) heldere meertje omringd door een weelderig bos. Toch heeft het internet me wel een beetje gerustgesteld. Met zijn Boilerroom sets heb je gegarandeerd een party in je woonkamer, en de kat doet ook mee.
 
Maar goed, ik mis Ben. Een weekendje Londen werd al bijna overwogen. Totdat Cinnaman de dag redde en hem uitnodigde om tijdens ADE in de Verdieping plaatjes te komen draaien. Ben komt niet alleen, hij neemt Hessle Audio labelgenoot Pearson Sound en nog een andere speciale gast mee. Dagen aftellen is al een tijdje aan de orde, en mijn nagels zijn korter dan ooit tevoren.

Tekst: Ruben Leter