NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

ADE dag 4: live vanuit Trouw

In/uit de rij

ADE dag 4: live vanuit Trouw

21-10-2012 | 15.12

Harvey, Weatherall, Developer, DVS1 en Xhin: de line-up van vanavond is weer indrukwekkend. Voor de deur ontstaat al vroeg een rij. We horen Engels, Duits, Frans en wat zachte g’s.
 
Een groepje van vijf Engelse mannen komt bijna aangehold. Geroutineerd klinkt hun ‘no comment’. Hebben we hier te maken met ‘celebrities’ die we hadden moeten herkennen? ‘Haha!’ Nick, woonachtig op Ibiza, geeft grinnikend toe dat ze gewoon wat obstinaat zijn. “We komen elk jaar speciaal naar ADE voor de zaterdag in Trouw. Ik kijk vooral uit naar Weatherall.” Vriend Max legt nu uit waarom hij niets wil zeggen. “Ik werk voor Resident Advisor. Ik wil het graag zuiver houden.”
Chris uit Amsterdam, even verderop in de rij, komt voor Developer en Xhin. “Maar DJ Harvey versus Andrew Weatherall belooft ook een vet feestje te worden!”
Achter hem staan twee Duitse vrienden, Boris en Felix. Ze zijn helemaal uit Hannover gekomen voor ADE. Alleen voor vanavond? Nee, donderdag waren ze in Paradiso voor de labelnight van Non Records. Deze nacht in Trouw was een aanbeveling van vrienden. “We komen vooral voor Xhin. Trouw is nieuw voor ons, maar we hebben goed vergelijkingsmateriaal. Eens kijken of jullie soundsystem op kan tegen dat van Robert Johnson in Frankfurt.’
Lowen en Abel uit Utrecht waren vrijdag in Undercurrent voor ‘Chris Liebing presents CLR’. Om hun verwachtingen voor vanavond uit te drukken hebben ze maar twee woorden nodig: “Knetter, knetter!”
Het lijkt wel een jongensfeestje te worden. Zijn er dan helemaal geen meiden vanavond? Ja toch, na enig turen vinden we Ellen en Monique uit Breda. Hun vriend Bas is al binnen. “We zeiden voor de grap tegen elkaar: ‘vanavond gaan we TROUW-en’. Weatherall lijkt ons te gek. We hebben een brede smaak: deep house, disco. Dan kom je bij hem wel aan je trekken. En ja, we blijven tot de laatste minuut, op ons dieet van Red Bull en bananen.”
Ha, bij de garderobe nog een dame en wel een heel chique. Liza komt uit Parijs en is helemaal maagdelijk. Eerste keer Amsterdam, eerste keer ADE, eerste keer Trouw. “Vrienden adviseerden ons om naar Harvey en Weatherall te komen luisteren. We zijn hier met een groepje. Blij dat we binnen zijn.”
 
The Exploding Piano
Nu we toch binnen zijn volgen we wat bezoekers richting The Exploding Piano, de installatie uit de creatieve koker van Trial and Error Visual Performances en Stage Design. Onze resident Patrice Bäumel zorgde voor de bijpassende soundscape. Sjoerd Dijkhorst van het collectief is tevreden over de spontane opkomst. “Mensen zijn vooral verbaasd. Het is echt een verrassing, een soort van goed bewaard geheim in het binnenste van Trouw. Richie Hawtin heeft hier zelfs nog even staan kijken. Ook buiten de club hebben we best wat aandacht gekregen. Ik hoop dat we ‘m nog iets langer kunnen laten zien dan alleen tijdens ADE.”
Sjoerd gaat vanavond ook nog luisteren naar wat andere muziek. “Voor mij wordt ’t vooral DVS1. Echt genieten.”
 
Tekst: Bonita van Lier