NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

ADE Dag 2: Live vanuit Trouw

In gesprek met Patrice Bäumel

ADE Dag 2: Live vanuit Trouw

19-10-2012 | 11.34

We zijn nog aan het bijkomen van gisternacht en ADE dag 2 dient zich al weer aan. Trouw-resident Patrice Bäumel laat z’n gedachten gaan over het festival. En heeft ook nog even tijd om Maya Jane Coles welkom te heten.
 
ADE staat voor Patrice vooral voor weinig slaap. “Ik merk dat ADE steeds belangrijker wordt. Iedereen die er toe doet in de scene is er. Ik probeer zoveel mogelijk mensen die voor mij persoonlijk iets betekenen te spreken, zoals Agoria en Marc Romboy. Frustrerend, want je hebt soms maar een paar minuten om een heel jaar in te halen. Ik ben tijdens ADE vooral in Trouw te vinden. Een mooie kans om iets terug te doen voor promotors die mij in het afgelopen jaar geboekt hebben, van Turkije tot Zweden. Zo ben ik bevriend geraakt met Martin Kling, een promotor en verbonden aan Perns in Stockholm. Hij logeert nu zelfs bij mij thuis met zijn vriendin. Ik kan dan laten zien dat ADE meer is dan alleen eten-club-slapen-vliegtuig. Het gaat juist ook om gastvrijheid.”
 
Zwart en grijs
Patrice keek overdag nog even rond op het congres. Voor hem niet ‘the place to be’. “Ik keek om me heen en zag veel zwarte kleding en grijs haar. Ik denk dan: is dit wel representatief voor wat ik in het clubleven meemaak en tegenkom? Ik zie teveel zakenmensen, vertegenwoordigers van agency’s. De laag die wordt geschoven tussen het publiek en de artiesten, zeg maar. Commercie kun je natuurlijk niet uitvlakken, maar neem nou zo’n top-100 met op nummer 1 de ‘beste dj van de wereld’. Vergelijk het maar met Coca Cola. Dat roept zichzelf uit tot het populairste drankje ter wereld, terwijl ik misschien alleen maar van biologisch appelsap hou. Dan heb ik daar toch helemaal geen boodschap aan? Het heeft maar met één ding te maken: marketing. Voor ‘people in the know’ heeft die lijst geen enkele relevantie.” Zo, die is eruit, Patrice.
 
Paard
Hoogtepunt van ADE in Trouw is voor Patrice de overgang van zaterdag naar de lange zondag. “En dan natuurlijk doortrekken tot de maandagmorgen, als je kunt. Dat is zó mooi, één grote flow. Alle zakenmensen zitten dan weer in het vliegtuig, het kijkpubliek is ook vertrokken en wie overblijven zijn de mensen bij wie muziek in het hart zit. It separates the boys from the men, haha. Dit zijn de dagen in het jaar waarop ik alles lekker laat suizen.”
Maya Jane Coles zit inmiddels in het restaurant en Patrice begroet haar hartelijk. “Ik heb haar vijf jaar geleden in Londen ontmoet in een pub die The Horse and Groom heet. Een vriendin maakte me op haar attent en zei: ‘Watch her. She’s gonna be big’. And yes, she sure ís big right now!”

Tekst: Bonita van Lier