NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

ADE Dag 1: Live vanuit Trouw

In gesprek met Sandrien

ADE Dag 1: Live vanuit Trouw

18-10-2012 | 00.08

Vanmiddag waren we al aan het aftellen. ADE 2012 is begonnen en Trouw heeft er zin in. We konden het niet laten zo links en rechts wat gasten in het restaurant lastig te vallen.

Sandrien is zich mentaal al uren aan het warmdraaien. Ze zit aan de artiestentafel boven een grote schaal mosselen. Van het geitenkaasje met honing en tijm zijn nog maar een paar kruimels over. En ook de mozzarella met zongedroogde tomaten is helemaal op. “Heerlijk was ‘t. En dit waren nog maar de starters. Volgens mij komt er nog best veel op tafel.” De powersmoothie die ze op de dagen dat ze draait voor zichzelf klaarmaakt, heeft ze maar achterwege gelaten. “Ik ben eigenlijk alleen maar bezig geweest met het verzamelen van platen voor m’n set van vanavond. Verrassingen? Ja, ik ga tracks van m’n eigen EP testen. En een remix die Marcel Fengler heeft gemaakt van ‘Haters’. Hij heeft ‘m vorige week in z’n studio afgemixt. Ja, natuurlijk vind ik dat ontzettend cool.”

ADE
"Wat ADE voor mij betekent? 't Is een feestje, echt. Ik heb in de loop der jaren veel mensen leren kennen en die kom ik allemaal tegen. Het dagprogramma volg ik nauwelijks, ook al zijn er workshops waar ik best wat zou kunnen leren, zeker qua techniek. Van Jeff Mills bijvoorbeeld. En nee, netwerken doe ik niet overdag op het congres, maar lekker op de avonden. Véél gezelliger." Even verderop zit nog een 'usual suspect': Serge. Hij hoeft eigenlijk pas vrijdag aan te treden tijdens de Clone, Delsin en Rush Hour ADE Special. Maar Serge is niet alleen. "Ik zit hier met Cyril Étienne, aka dj Deep uit Parijs. Hij heeft z'n eigen label: Deeply Rooted House. Ik doe daar de distributie voor. Cyril heeft vanavond een gig en we moesten nog wat eten. Dan is dit een goed adres, toch?" Alleen eten, Serge? "Nee. we komen ook voor Sandrien. Maar daarna moeten we er helaas vandoor." De programmering van ADE bevalt Serge steeds beter. "In het begin vond ik die te smal, te commercieel vooral. We gaan nu gelukkig veel meer de breedte in." Ondertussen kluiven de heren enthousiast aan de laatste resten van hun kip. De speciale ADE Proeverij van chef Lucas valt in de smaak.

Buitenlands bezoek
Op de drempel van de rookruimte staat Pawel Chalupa uit Stockholm. Hij is 'in heaven'. "Berghain is mijn kerk, maar jullie mogen er ook zijn. Jullie soundsystem is geweldig. Een mooi diep geluid. Al mijn helden zijn op ADE. Realiseren jullie je wel hoeveel mazzel jullie hier in Amsterdam hebben?" Sebastiaan Berg uit Almere valt hem bij. "Ik heb last minute een kaartje kunnen kopen. Eerst even een bierje gehaald in de kroeg en vervolgens vroeg hier in de rij gaan staan. Ik kom voor Sandrien, Boris Werner en William Kouam Djoko. Imprint is sowieso één van mijn favoriete clubnachten. Dat het nu toevallig ADE is, maakt voor mij niets uit."

Tekst: Bonita van Lier