NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Unseen, een fotobeurs met een festivalgevoel

Unseen, een fotobeurs met een festivalgevoel

17-09-2012 | 14.08

Het zal niet je voorbij zijn gegaan; de Unseen Photo Fair 2012 staat dit weekend voor de deur! Unseen is een initiatief van Foam, Platform A en Vandejong om nieuwe, internationale fotografie een platform te geven. Unseen heeft verschillende internationale galerijen uitgenodigd die zich focussen op het ontdekken van nieuw talent, onuitgebracht werk van bekende fotografen en revolutionaire ontwikkelingen in de wereld van fotografie. Op deze manier wil Unseen zich onderscheiden als een progressief platform en een inspiratiebron zijn voor andere fotografieliefhebbers!
 
Unseen heeft dit jaar meer dan 50 galerijen van over de hele wereld uitgenodigd. Op bijna alle fronten verschillen ze van elkaar, maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: alle galerijen worden beschouwd als de beste in hun veld van fotografie. De G/P Gallery uit Tokyo en Paradise Row uit Londen zijn maar twee van de namen op de geweldige lijst van galerijen.
 
Maar je moet absoluut niet denken dat Unseen alleen maar voor de doorgewinterde verzamelaar is. Unseen wil een nieuw publiek juist aanmoedigen om de eerste stappen te maken in de wereld van de fotografie en zich op de markt te begeven. Om dit evenement zo toegankelijk mogelijk te maken, is de Unseen collectie opgesteld: een selectie van foto’s met prijzen onder de €1,000.  Daarnaast heeft Unseen samen met de AVRO een tv-programma gemaakt om nieuwe kopers te begeleiden. 
 
En niet alleen voor fotografie kom je bij Unseen aan je trekken. Naast al het fotografiegeweld zijn er namelijk verschillende speelfilms en documentaires uit de Unseen collectie te zien in het Ketelhuis. Het MC Theater is het decor voor onder andere interessante lezingen en de lancering van het jaarlijks uit te brengen ‘Talent Issue’ van Foam Magazine. En om jouw boeken-tic te bevredigen, is er Offprint: een boekenbeurs voor onafhankelijk uitgevers van fotografieboeken.
 
Unseen duurt van 19 tot en met 23 september op het Westergasterrein. Ook al ben je leek of een expert op het gebied van fotografie, bij Unseen zul je je ongetwijfeld thuis voelen!

Meer informatie op: www.unseenamsterdam.com