NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Track van de maand

Recloose - Dust feat. Joe Dukie

Track van de maand

02-08-2012 | 17.05

In het voorjaar van 1997 ontmoette Matthew Chicoine, aka Recloose, techno pioneer Carl Craig. Dat was tevens het begin van Recloose, want al snel tekende hij bij Craig's label Planet E.

In de jaren die volgden ontwikkelde hij zijn eigen eclectische stijl geïnspireerd door de muziek die uit Detroit kwam. Dit resulteerde in een aantal succesvolle 12 inch's en velen remixen voor artiesten als Herbert en MJ Cole. In 2002 bracht Recloose zijn fantastische eerste debuutalbum uit genaamd 'Cardiology' op Planet E/!K7. Een aantal jaren later volgde nog zo'n pareltje, 'Hiatus On The Horizon'. Twee albums die zeker in ons 'all time classics' lijstje voorkomen.

Om het zomergevoel een beetje terug te brengen, is de track van de maand dit keer 'Dust' van het album 'Hiatus On The Horizon'. Joe Dukie van Fat Freddy's Drop verzorgt de vocalen en zingt de geweldige tekst "I wanna be forever on your mind, so you think about me all the time. I'll leave dust in your eyes, then take your hand when you're blind". Nou, als je daar niet vrolijk van wordt.