NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Kijken door een levensgrote camera

Kijken door een levensgrote camera

23-08-2012 | 12.00

Huis Marseille is het oudste museum voor fotografie in Amsterdam. Gelegen in een oud herenhuis aan de Keizersgracht kan het ook wel het mooiste fotografie museum genoemd worden. Met een heerlijke tuin en een zee van ruimte voor wisselende exposities. Vandaar dat we het tijd vonden dat meer mensen bekend raken met dit juweeltje in de stad en daarom staat Huis Marseille op de Nacht Bazaar op 31 augustus.

Tijdens de Nacht Bazaar exposeert Huis Marseille met een interactieve 'Camera Obscura'. Letterlijk betekent dit donkere kamer. Het is eigenlijk het basisprincipe van de fotocamera, gebaseerd op de werking van het licht dat door een minuscule opening in een donkere ruimte wordt geprojecteerd. Op de Nachtbazaar kun je door zo’n klein gaatje binnen in deze levensgrote camera kijken. Je ziet dan hetgeen wat zich achter je rug afspeelt maar dan op z’n kop. Zo gaat dat in een fotocamera ook. Al wordt dit effect vaak gecorrigeerd door spiegels, lenzen of andere hulpmiddelen.

Huis Marseille presenteert ook het nieuwe programma voor het komend seizoen op de Nacht Bazaar, zoals de tentoonstelling VIEWPOINT / A closer look at Showing, die vanaf 14 september te zien zal zijn. Deze tentoonstelling toont een deel van de fotocollectie die zij de afgelopen 15 jaar in relatieve stilte hebben opgebouwd. Hierin zijn mooie werken van toonaangevende fotografen verzameld, zoals van Ottomar Anschütz, Valérie Belin, Sophie Calle, James Casebere, Luc Delahaye, Rineke Dijkstra, David Goldblatt, Naoya Hatakeyama, Scarlett Hooft Graafland, Roni Horn, Jochen Lempert, Daido Moriyama, Tony Oursler, Han Singels, Guy Tillim, Sylvie Zijlmans, Edwin Zwakman en vele anderen.

En alsof dat nog niet genoeg is verkopen ze ook nog boeken en ansichtkaarten. We kunnen bijna niet wachten tot 31 augustus!

www.huismarseille.nl