NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Fotografie tijdens de Nacht Bazaar

Fotografie tijdens de Nacht Bazaar

04-08-2012 | 16.44

Struinend over de Nacht Bazaar zullen je ogen voldoende verwend worden. Naast kleding, cocktails, kappers en spelletjes is de beeldende kunst goed vertegenwoordigd op deze avond. Zo vertoont Cineville korte films van hoog kaliber, neemt Copypasteculture je mee langs een breed scala aan fotografie en is er werk te zien van één van Amsterdam's finest fotografen: Jordi Huisman. Huisman maakte ook het beeld van de lampen in De Verdieping voor de Nacht Bazaar. Tijd om hem eens beter te leren kennen.

Huisman begon in 2005 als freelance fotograaf. Hij won de 2e plaats van de Zilveren Camera in 2009 in de categorie buitenlands documentaire en is zijn werk wereldwijd tentoongesteld. Huisman heeft inmiddels al heel wat opdrachten en series op zijn naam staan. Houd deze jongen in de gaten, want we gaan nog veel van hem horen!

Tijdens de Nacht Bazaar zal Huisman een deel van zijn serie Rear Window laten zien in Trouw. De serie bekijkt het achteraanzicht van gebouwen in Europese hoofdsteden. Door de achtergevels van meerdere Europese hoofdsteden in beeld te brengen, zijn niet alleen de nationale verschillen maar ook de universele urbane chaos goed te zien. De serie heeft iets voyeuristisch: door de gedetailleerde opnamen kan je opeens heel goed naar binnen kijken. Het geeft je een blik die je normaal niet kunt hebben.

Dit alles is veel mooie visuele inspiratie om daarna zelf aan de slag te gaan bij de workshops van Huis Marseille en de Lomography Gallery Store. Zo is Nacht Bazaar dus een prima cultuur-infuus tussen het dansen door!

www.jordihuisman.nl
www.cineville.nl
www.huismarseille.nl
www.lomography.nl
www.copypasteculture.com