NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Fietsen met DJ Harvey

Fietsen met DJ Harvey

04-08-2012 | 16.16

Tuurlijk kan hij fietsen, zegt DJ Harvey als ik voorstel om samen de stad in te gaan op de fiets in plaats van met de taxi of de tram. "When in Rome, do as the Romans right?’." We gaan platen shoppen in de stad en dat gaat toch het makkelijkst op de fiets. Behendig stapt hij op en rijden we vanaf het Lloyd Hotel richting de Pijp. De Engelsman uit Los Angeles is een verhalen verteller en begint gelijk te vertellen over zijn beachcruiser waarmee hij zich verplaatst in zijn wijk Venice Beach. En als hij niet fietst, dan loopt hij met zijn surfboard onder zijn arm zo naar het strand.
 
Het zonnetje schijnt en Harvey fietst op zijn dooie gemak met me mee. "I love the Dam’", zegt hij als we over de grachten fietsen. "Everyone is talking about Berlin but Berlin needs another hundred years to get their shit together."  We praten over Berlijn, het verschil tussen wonen in Europa en Amerika en we komen tot de conclusie dat het klimaat in Californië het leven toch echt een stuk aangenamer maakt.
 
Ons doel is Record Mania, een 2e hands platenzaak op de Ferdinand Bol. Als ik nog voorstel om eerst te gaan ontbijten c.q. lunchen (het is al 15u ’s middags), lacht hij me uit. "Let’s get our fingers dirty first’". Doelgericht speurt hij de hele zaak af, langs alle genres en formaten, maar met extra aandacht voor de 7-inch en 1 euro bakken. Terwijl zijn vingers vliegensvlug door de platen heengaan, krijg ik nog tips van hem over obscure jaren ’80 disco of blanke mannen rock waar ik nog nooit van gehoord heb. Maar we scoren beiden een paar mooie pareltjes voor heel weinig en zijn blij als kinderen als we winkel verlaten.
 
Onderweg naar het restaurant ziet Harvey overal hipsters op fixed gear fietsen. Ook dat had hij ooit gedaan, al was dat zo’n 10 jaar geleden. Nu moet hij er niet meer zoveel van hebben. "Do you know what the scariest thing is about riding a fixed gear? Telling your Dad you’re gay!".

Tekst en foto's: Olaf Boswijk