NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

24 uur lang exclusieve download Quince 'Americana' (2012 edit)

24 uur lang exclusieve download Quince 'Americana' (2012 edit)

10-07-2012 | 12.26

De 7de release op het Trouw label is afkomstig van de Utrechtse Quince. Met een geschiedenis van releases op prominente labels als Delsin, Music Man, Smallville en recentelijk Clone, zijn we erg blij om hem te verwelkomen aan boord met, naar onze eerlijke mening, zijn beste plaat ooit.

'Americana' kwam voor het eerst in 2006 uit op Delsin. De track werd zeer enthousiast ontvangen door dj’s als DJ Rolando, Prins Thomas en Laurent Garnier. Wij vroegen aan Quince wat hem ertoe heeft besluiten om 6 jaar na dato een re-edit uit te brengen?
Het was eigenlijk niet mijn eigen idee om Americana te re-releasen. Dit idee kwam van Nuno dos Santos en Olaf Boswijk. Americana is altijd hun favoriete track geweest. Omdat het één van mijn eerste releases is geweest, uit het tijdperk toen ik nog niet zo bekend was, hebben waarschijnlijk behoorlijk wat mensen de track toendertijd gemist.

De re-edit van Americana wordt nu al bejubeld in de clubscene. Laurent Garnier zei hierover: "No words…. Simply superb!!" en Danny Howells liep er meteen mee weg: "Glorious summer groove from Quince... I will play tonight!!" Dat vraagt om meer. Kunnen we nog meer releases van je verwachten in de nabije toekomst?
Jazeker, er staat behoorlijk wat in de planning. Na de zomer komt er nog een release op Trouw. Daarnaast komen er ook nog een aantal releases op o.a. Clone en Kompakt. Ik ben de laatste tijd erg productief geweest en ik heb dus ook nog een hoop nieuwe tracks waar ik nog een label voor moet zoeken.

Naast dj en producer werk je overdag ook in het ziekenhuis. Is deze combinatie soms niet lastig?
Deze combinatie is voor mij juist optimaal. Ik merk dat ik veel creatiever ben als ik muziek als uitlaatklep kan gebruiken. Als het mijn main-ding zou zijn dan benauwd me dat juist eerder en word ik minder creatief.

Americana (2012 edit) wordt digitaal gereleased op 16 juli. Speciaal voor onze trouwe Trouw bezoekers is de track nu 24 uur gratis te downloaden via de link aan de rechterkant.

Artwork: Arnout Hulskamp