NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Code-geeks en hun games

Code-geeks en hun games

28-06-2012 | 10.52

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je vriendje z'n Xbox meer aandacht geeft dan jou? Waarom hij lege pizza dozen niet opruimt en met zijn enorm gespierde duimen alleen een controller bevingert? Dat komt door de geweldige games die hij speelt en de passie waarmee die zijn gemaakt.

Eerder deze maand is Indie Game: The Movie gereleased voor download. De film is een documentaire over de underdogs van de video game industrie: onafhankelijke game developers.
Indie Game richt zich op de code-geeks achter de spellen Super Meat Boy, Fez en Braid en het vakmanschap dat ze in die spellen stoppen. Ze offeren geld, gezondheid en hun verstand op aan de jongensdroom om hun creative visie te delen met de wereld.

De film laat een eerlijk en kwetsbaar beeld zien van de makers met hun onzekerheid, emotie, stress en creativiteit. Dat is het dat Indie Game: The Movie maakt tot een interessant verhaal over het slopende proces van het ontwikkelen van een independent game. Het toont de obsessieve tocht van de developers om zich uit te drukken in een kunstvorm van de 21e eeuw.

De film is te downloaden via de officiƫle website (http://www.indiegamethemovie.com)

Tekst: Martijn Savenije. Als fotograaf en oprichter van copypasteculture houdt hij ervan mooie dingen te observeren en te ontdekken.