NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Drie redenen voor Intergalactic FM

Drie redenen voor Intergalactic FM

30-05-2012 | 13.54

Deze zaterdag presenteert de online radiozender Intergalactic FM zich in TrouwAmsterdam. Drie redenen waarom je die avond niet mag missen.

1. Intergalactic FM is het project van opperbaas I-F - één van "underground dance music’s most iconic figures", aldus het toonaangevende webzine FACT.
Het online radiostation is even divers als deejay-sets van Ferenc van der Sluijs: van Italo tot electro, Chicago house tot Detroit techno, het komt langs op één van de vijf (!) non stop kanalen van Intergalactic FM. En de soundtracks van Italiaanse gangsterfilms die langskomen? Kijk naar I-F als hij achter de draaitafels staat en het valt op zijn plaats. Met de capo di tutti capi van de Nederlandse west-coast scene valt niet te spotten.

2. De meest gespeelde artiest van Intergalactic FM? Dat is Legowelt! De constante stroom aan releases van super-producer Danny Wolfers zijn één van de kurken waarop Intergalactic FM drijft. In zijn eigen radioprogramma Astro Unicorn Radio hoorde je zijn inspiraties langskomen. Diepe house, obscure soul en swingende afro-funk krijgen zo hun plek in het wonderlijke universum dat Legowelt verkent. Zijn laatste fascinatie: 90s memphis rap. Benieuwd of we dat aanstaande zaterdag terughoren tijdens zijn live-set.

3. Orgue Electronique's album is verschenen. Dat alleen al is een feestje waard.
Na vijf jaar zwoegen verscheen deze week dan eindelijk Strange Paradise, het album van Orgue Electronique, de Chicago-house producer uit Den Bosch. "Alles behalve pretentieus, maar wel heel diep.", schreef DJBroadcast over het album. Dat geldt zeker ook voor de uitmuntende livesets van Brian Chinetti. Bekijk vooral de video voor zijn Our House met vocalen van Robert Owens om wat kekke danspasjes op te doen.

tekst: Joost de Kleine
www.intergalactic.fm
www.eclectro.nl