NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Win Drive DVD en Soundtrack

Win Drive DVD en Soundtrack

06-03-2012 | 15.12

Als de winnaars van de Oscars werden bepaald door vrouwen tussen de 20 en 30, dan was Drive in een aantal categorieën dit jaar de grote winnaar geweest. Hoofdrolspeler Ryan Gosling is de heetste antiheld sinds Harrison Ford als Han Solo in Star Wars namelijk. Helaas bestaat het overgrote gedeelte van de Academy Award jury uit vrouwtjes waar de houdbaarheidsdatum bijna van is verstreken en streek de film geen Oscar op.

Vreemd dan toch dat de soundtrack niet genomineerd was, want ik de jaren '80 moeten deze vrouwtjes toch echt heel lekker zijn gegaan op muziek zoals te horen is in Drive. De openingsplaat 'Nightcall' van Fransman Kavinsky is hierin natuurlijk de grote uitschieter. Maar het merendeel van de fijne soundtrack komt van de hand van Cliff Martinez. Martinez was ooit drummer bij de Red Hot Chili Peppers, tegenwoordig maakt hij voornamelijk filmmuziek vanuit de San Fernando Valley. Met resultaat, want er waren meer gegadigden om de soundtrack van Drive te doen.

De jonge Johnny Jewel, bekend als producer van Glass Candy en The Chromatics, was bijna de man geweest achter de soundtrack van de hit film. Te horen aan zijn album 'Symmetry: Themes For An Imaginary Film' was dat absoluut ook geen slechte keuze geweest. Jewel vertelt aan Pitchfork waarom hij deze kans aan zijn neus voorbij zag vliegen.  

De uiteindelijke soundtrack, die dus zwaar de moeite waard is, en de dvd van Drive geven wij vijf keer weg. Wat je moet doen is vrij simpel. Stuur een mailtje met hierin je adres onder vermelding van 'Drive dvd en soundtrack' naar win[at]trouwamsterdam.nl en je maakt direct kans. Je hebt tot dinsdag 20 maart 12.00 de tijd om je mailtje te versturen. De winnaars worden per mail op de hoogte gesteld.