NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Even los van de realiteit tijdens FIBER Festival

Even los van de realiteit tijdens FIBER Festival

08-03-2012 | 11.44

Op 24 maart vindt de tweede editie van FIBER Festival plaats in De Verdieping. Het festival thema van dit jaar is "Sharing Signals; enacting the in-between". De focus van dit thema ligt op de verbinding tussen technologie en de mens, het weergeven van connecties tussen apparaten en het verkennen van het spanningsveld tussen media en werkelijkheid. De bezoeker kan zich op de EXPO van het festival onderdompelen in een wereld van audiovisuele media- en installatiekunst. De aanwezige werken nodigen uit om het spanningsveld tussen media en werkelijkheid te verkennen.

Eén van de kunstenaars op de EXPO is Krista van der Wilk met haar werk Cubebender. Met dit werk zoekt zij heel duidelijk dit spanningsveld op en keert hiermee terug naar de bron van het bewegend beeld. Dit doet ze door te werken met de elementen licht, tijd en ruimte. Zonlicht strijkt neer op een door haar gecreëerde virtuele ruimte, die deel uit lijkt te maken van de ruimte waarin de levensgrote projectie zich begeeft. Het wordt pas echt duidelijk dat de ruimte niet van onze realiteit is, wanneer deze transformeert en vervormt op natuurlijk ogende wijze. Deze trage transformatie neemt de bezoeker mee naar een werkelijkheid waar de wetten van tijd en ruimte langzaam worden ‘omgebogen’.

Krista is een installatie-kunstenares met haar wortels in de schilderkunst. Haar passie voor het stilstaande beeld is terug te zien in het langzame verloop en verandering van haar beelden. Ze verkent de grenzen tussen video en werkelijkheid door het beeld aan te passen aan de ruimte waarin ze het werk presenteert. Hierdoor ontstaat de illusie dat Cubebender deel uitmaakt van de architectuur van de Verdieping tijdens FIBER festival.

Openingstijden EXPO: 24 maart 14:00 – 00:30
Het volledige programma van de EXPO tijdens FIBER Festival vind je hier