NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Een aardig tuintje

Een aardig tuintje

08-03-2012 | 16.58

Volgens 178 Aardige Ontwerpers zijn we van een 'ik' maatschappij naar een 'wij' maatschappij gegaan in de afgelopen tijd. Uit dit idee is hun initiatief 'Voor de Aardigheid' ontstaan, een beweging die positiviteit en vrolijkheid in de wereld verspreid. Wij kregen van VdA één van de gratis mini tuintjes, die ze zelf hebben gedoopt tot 'Het Voorprettuintje'.

In de ellendige tijden waarin wij leven, we hoeven hier niet heel veel verder over uit te wijden, is er een ander geluid ontstaan. Zoals VdA zelf zegt: 'Er is steeds meer sprake van collectiviteit, creativiteit en de drang om meer met elkaar te delen. Dat stemt ons van Voor de Aardigheid positief. Wij zien de contouren van een Geefmaatschappij ontstaan. Waarvan ‘doe goed, wees aardig, werk samen & deel dingen’ de nieuwe waarden lijken te zijn.'

Wij delen dit gevoel en zien wel wat in een nieuw hippie tijdperk. Voor we zover zijn, zijn we druk bezig met het onderhouden van ons Voorprettuintje in de vensterbank. Dit tuintje is één van de 'aardigheidjes' die door VdA wordt verspreid. Deze worden gratis via de website, in winkels of gewoon via via uitgedeeld. Voorheen zijn er al positieve stickers, een pechvogel winter eetbal en een gelukkig klein koekje de wereld in geholpen. Allemaal dingen waar niet alleen jij, maar ook je omgeving blij van wordt.

Kijk op de site van Voor de Aardigheid voor meer informatie en plekken waar je de aardigheidjes kan vinden. natuurlijk kan je VdA ook volgen via Twitter of 'liken' op Facebook. Via de sociale media kan jij dan weer foto's inzenden van hoe je tuintje ervoor staat, of welke tropische vogel er nu weer van je pechvogel bal aan het eten is. 

Website
Twitter
Facebook