NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Sandrien's All Nighter Smoothie

Sandrien's All Nighter Smoothie

22-02-2012 | 15.27

Twee trossen bananen? Tien boterhammen met pindakaas? Een liter Red Bull? Wat heeft resident DJ Sandrien nodig om zes uur op haar benen te staan, zoals op 25 februari tijdens Imprint ‘Sandrien all night long’?

’t Moge duidelijk zijn: een energiebundel word je niet zomaar. Geen loze calorieën voor Sandrien. “’s Nachts draaien is sowieso een aanslag op je lichaam. Op zo’n dag zorg ik extra goed voor mezelf. Ik begin met mijn lievelingssmoothie van verse spinazie, banaan of mango, wat stemgember en water. Heel simpel, heel lekker. Met wat muesli en yoghurt erbij is dat voor mij het ideale ontbijt.”
Hardlopen, fietsen, krachttraining: ze houdt haar lijf in conditie. En zij is niet de enige. “De meeste DJ’s die al wat langer meedraaien, hebben een gezonde levensstijl. Je houdt het anders op den duur echt niet vol.”
 
Sandrien probeert overdag om de drie uur wat te eten. Haar lunch bestaan uit wat groenten of sla, aangevuld met kip of vis. Lichte, simpele kost dus. “Weet je, ik ben geen keukenprinses. Je zult mij niet ingewikkeld zien doen met recepten uit dikke kookboeken. Ik heb wel eens een bevlieging en dan probeer ik van alles uit, maar ik hou ’t nooit langer dan een paar weken vol.”
Dan is het voor haar dus extra fijn dat TrouwAmsterdam over een goed restaurant beschikt, waar je op de avond van je set nog even kunt aanschuiven. “Dat is natuurlijk best bijzonder, die combinatie van club en restaurant. Alle DJ’s die ik ooit voor Imprint heb uitgenodigd, vinden het ‘amaaazing!’ Je zit aan het begin van de avond samen aan tafel en dan komen al die heerlijke hapjes tevoorschijn. De kip van het spit, de wilde venusrijst, de aardappeltjes in ganzenvet, de aubergine met feta, de worteltjes met koriander: iedereen is verrast door de kwaliteit van het eten. Ik bestel zelf graag een stuk entrecote van de houtskoolgrill. Thuis eet ik bijna nooit rood vlees, en dan vind ik het buiten de deur extra lekker!”
 
Bang voor een hongerklap tijdens het draaien? Sandrien niet. “Ik krijg ontzettend veel energie uit de zaal. Het is alsof je aan een energie-infuus hangt. Je hebt helemaal geen tijd om aan eten te denken. Ik drink tussendoor hooguit een paar biertjes, dat is zo’n beetje een vloeibare boterham. Red Bull? Met mate. Anders blijf ik na afloop stuiteren, haha.”
Sandrien is niet helemaal groen achter de oren als het om het draaien van megasets gaat. Vorig jaar verzorgde ze in Berghain een vier uur durende opening op verzoek van Marcel Fengler. “Kippenvel natuurlijk: een vol Berghain dat danst op wat jij laat horen. Dat is toch een soort droom die uitkomt.”
De energie om het lichamelijk vol te houden kreeg ze die nacht trouwens niet van een smoothie. “Vooraf zijn we met wat jongens ergens in Berlijn gutbürgerlich gaan eten. Degelijk Duits dus. Krijg ik daar de grootste Wienerschnitzel die ik óóit gezien heb. Het ding hing letterlijk over de rand van m’n bord! Genoeg brandstof om úren door te draaien..!”
 
Sandrien's All Nighter Smoothie
 
150 g verse spinazie
1 banaan of 1 mango
1 bolletje Chinese stemgember
400 ml water
 
In de blender, en klaar!
 
Tekst: Bonita van Lier, freelance culinair journalist met publicaties in o.a. Wining & Dining, The Taste of Life en Bouillon Magazine. Altijd op zoek naar mooie smaken en het verhaal áchter het eten