NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Rineke Dijkstra in Trouw

Rineke Dijkstra in Trouw

20-02-2012 | 12.01

We mogen al een tipje van de sluier oplichten over de line-up van Contempoary Art Club op 29 Maart. Het werk van Rineke Dijkstra zal op die dag in de club hangen. Trouw/De Verdieping en het Stedelijk Museum organiseren de Contemporary Art Club, een avond met kunst, multimedia-installaties, lezingen, interviews en natuurlijk een vette clubnacht!

Veel kunstenaars halen inspiratie uit de subculturen en underground-bewegingen waar ze zelf deel van uitmaken of die ze nauwlettend observeren. In hun werk documenteren, belichten of bekritiseren ze deze stromingen, die doorgaans aan de meeste mensen voorbij gaan. De Contemporary Art Club wil dit werk uit de white cube van het museum halen en (terug)plaatsen in de club, om zo nieuw licht te werpen op de relatie tussen de clubscene, underground en hedendaagse kunst. Door specifieke kunstwerken en kunstenaars uit te lichten, laat dit avondvullende programma zien waar kunst en club elkaar ontmoeten. En waar kun je dat beter doen dan bij Stedelijk @ Trouw/De Verdieping?

De Contemporary Art Club is de eerste van vier interactieve evenementen waar het Stedelijk Museum en Trouw/De Verdieping uitdagen om hedendaagse kunst op een nieuwe manier te bekijken. De volledige line-up wordt volgende week bekend gemaakt.